Поділитись:

Реагування на домашнє насильство: що робити вчителю

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 12:33

Міністерство освіти і науки затвердило Методичні рекомендації щодо виявлення та реагування на випадки домашнього насильства над дітьми.

Відповідний наказ підписала міністр Лілія Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

Рекомендації розроблені з метою забезпечення комплексного підходу до протидії домашньому насильству та сприяння реалізації прав осіб, постраждалих від домашнього насильства, шляхом проведення превентивних заходів та ефективного реагування на факти домашнього насильства.

Автори рекомендацій наголошують, що у виявленні фактів домашнього насильства має значення спостережливість педагогічних працівників закладу освіти, їх уважне ставлення до учнів та здатність вчасно помітити симптоми неблагополуччя в поведінці та настрої дітей.

Також документ визначає ознаки чотирьох видів домашнього насильства, зокрема психологічного, фізичного, економічного та сексуального, та окреслює дії педагогічних працівників у разі виявлення ознак домашнього насильства щодо дитини.

Окрім цього, рекомендації містять примірний перелік організацій та установ, служб підтримки постраждалих осіб, до яких необхідно звертатися у випадках виявлення домашнього насильства.

Норми розробленого документа мають використовуватися педагогічними працівниками закладів освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РАДА ПІДТРИМАЛА ЗАКОН ПРО ШТРАФИ ЗА ЦЬКУВАННЯ В ШКОЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів