Поділитись:

Як буде здійснюватися роздрібна торгівля пивом у Луцьку

П'ятниця, 08 квітня 2016, 12:42
Як буде здійснюватися роздрібна торгівля пивом у Луцьку

Підприємцям і представникам сезонної торгівлі розповіли про зміни в податковому законодавстві щодо отримання ліцензій на реалізацію алкоголю.

Якщо в місці продажу вже є ліцензія на продаж алкогольних напоїв, то окрема ліцензія на роздрібну торгівлю пивом не потрібна. Про це підприємцям розповіли 8 квітня під час семінару на тему: "Вимоги чинного законодавства щодо реалізації пива (у тому числі на розлив)".

Семінар розпочався з того, що заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко пояснив підприємцям, що розміщення на території міста кіосків та палаток – це вчорашній день.

"Кіоски, павільйони – це вчорашній день. Ми в перспективі маємо йти до торгових центрів. Бо якщо ми продовжимо безконтрольно роздавати дозволи на кіоски, то нічого хорошого з цього не буде. Ми розмістили на сайті Луцькради схеми розміщення тимчасових споруд для обговорення. Там є всі МАФи, розбиті на декілька типів", - сказав Сергій Григоренко.

Він додав, що коли перед супермаркетом стоїть три кіоски, то це неправильно. Тому міськрада зменшить кількість тимчасових споруд до мінімуму.

Згідно зі змінами у законодавстві, пиво заборонили продавати через дрібнороздрібну торговельну мережу - кіоски, палатки.

Начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова розповіла, що є зміни в законодавстві щодо реалізації пива. Оскільки 1 липня минулого року законодавчо визначена норма щодо належності пива до алкогольних напоїв.

Водночас вона додала. Що ліцензія на оптову торгівлю алкоголем дорога – півмільйона гривень.

"Всі оптовики зобов'язані мати ліцензію на оптову торгівлю пивом за 500 тисяч гривень", - сказала Наталія Єлова.

Вона додала, що на отримання нової ліцензії треба подати заяву до них в управління за десять днів до того, коли підприємці запланували розпочати роздрібну торгівлю. В заяві варто вказати вид діяльності, обов'язково точну адресу місця торгівлі і перелік касових апаратів, з якими будуть працювати підприємці.

"Ви свої питання відстоюйте, а ми можемо дати порадити і допомогти в цьому", - порадила підприємцям Наталія Єлова.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк додав, що літні майданчики мають працювати до 22:00 години. За дотриманням цього правила буде здійснюватись чіткий контроль.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів