Поділитись:

Педагогам доплатять за заняття з особливими дітьми

Середа, 10 жовтня 2018, 22:52

Для вчителів, які будуть додатково займатися з дітьми в інклюзивних класах, передбачена доплата до ставки. Про це говориться в законі, який підписав Президент України Петро Порошенко, – інформує EtCetera.

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг", який передбачає розвиток інклюзії на різних рівнях освіти, а також забезпечуватиме європейські стандарти в освіті дітей з особливими освітніми потребами.

Згідно із документом, такі діти матимуть право на першочергове зарахування в початкову школу.

Крім того, дітей з обмеженими можливостями вчителі повинні навчати за допомогою найбільш прийнятних для них методів та способів спілкування (мовою жестів і рельєфно-крапковим шрифтом). В школах з профілем письмової взаємодії повинні відкрити інклюзивні або спеціальні класи. Корекційно-розвиваючі заняття для особливих дітей будуть тривати 35-40 хвилин – групове та 20-25 – індивідуальне.

Педагогам, які будуть додатково займатися в інклюзивних групах з такими дітьми, передбачена доплата в розмірі 20% від ставки.

Закон вступить в силу наступного для після його публікації в парламентській газеті "Голос України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОСВІТЯНИ ВИЙДУТЬ ПІД КАБМІН НА ВСЕУКРАЇНСЬКУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК

Надрукувати
мітки:
коментарів