Який сніданок може нашкодити мозку

Четвер, 11 жовтня 2018, 07:30

Дослідження австралійських вчених показало, що нехтування здоровими правилами харчування під час сніданку призводить до згубних для головного мозку наслідків.

Про це пише ZIK.

Фахівці Університету Маккуорі в Сіднеї встановили: насичені жиром і цукром сніданки можуть посприяти негативних змін у головному мозку всього за чотири дні. Круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби, солодкі мюслі – ці продукти, що вживаються постійно, здатні знижувати мозкову активність.

Зокрема, дослідниками було експериментально підтверджено, що поїдання на сніданок жирних і солодких продуктів корелює з втратою здатності до навчання і пам'яті. Зі слів вчених, точна причина, що викликає негативні явища когнітивного характеру, невідома і потребує в подальшому розслідування. Але фахівці вважають, що зниження розумової активності впливає на зміни концентрації глюкози в крові. І це все спричинюють нездорові сніданки, у яких занадто багато цукру.

Окремо фахівці зазначили, що спостерігали зниження функцій мозку у людей під час експерименту незалежно від їхньої ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ЯТЬ ПРИЧИН ЗАМІНИТИ ЦУКОР НА МЕД