Поділитись:

На Волині зарплати виходять з "тіні"

Понеділок, 08 жовтня 2018, 15:56
На Волині зарплати виходять з «тіні»

З початку року в області легалізовано працю 650 найманих працівників, з доходів яких тепер сплачується ПДФО, військовий збір, а працедавцями перераховується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Про це в ефірі Українське радіо-Луцьк повідомила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Коментуючи фінансовий ефект заходів з детінізації ринку праці посадовець розповіла, що завдяки заходам волинських фіскалів з виплачених доходів цим легалізованим працівникам сплачено 428 тис. грн ПДФО, 53,2 тис. грн військового збору. Окрім того, на соціальні потреби спрямовано 250 тис. грн єдиного внеску.

"Тобто заходи ДФС з виявлення порушників податкового законодавства в частині виплати зарплати – один із важливих кроків захисту прав найманих працівників. Окрім того, легалізація ринку праці є елементом детінізації економіки загалом. Варто особливо наголосити, що саме тіньова зайнятість формує недобросовісну бізнес-конкуренцію, а це негативно впливає на інвестиційний імідж країни в цілому", – акцентувала увагу Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, більшість працедавців-порушників виконують вимоги законодавства в оплаті праці після роз'яснювально-профілактичних заходів. Наприклад, із 650 легалізованих найманих працівників лише 20 отримали офіційне працевлаштування в ході перевірок.

Як свідчить практика, саме роз'яснення вимог закону у сфері оплати праці сприяє тому, що понад 90 відсотків працедавців-порушників починають дотримуватися гарантій в оплаті праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНЦЯМ ДОЗВОЛИЛИ ВІДПРАЦЬОВУВАТИ БОРГИ ЗА "КОМУНАЛКУ"

Надрукувати
мітки:
коментарів