Поділитись:

У Волиньраді придумали, на що витратять "туристичні" кошти

Четвер, 07 квітня 2016, 17:11
У Волиньраді придумали, на що витратять «туристичні» кошти

Депутати Волинської обласної ради затвердили програму розвитку туризму та рекреації у Волинській області на 2016-2020 роки.

Про це стало відомо у четвер, 7 квітня, під час засідання позачергової сесії облради.

Загальний обсяг фінансування складає 9 млн 951 тис гривень. Із цих коштів: 5 млн 316 тис гривень забезпечить обласний бюджет, 4 млн 635 тис гривень – із місцевих бюджетів. Кошти з інших джерел не передбачені.

Програмою розвитку туризму та рекреації передбачено покращення рівня екскурсійного обслуговування та туристичного супроводу, проведення наукових досліджень та конференцій в галузі туризму, створення дорадчих органів в галузі туризму області та співпраця із громадським сектором, створення умов для залучення інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури, будівництва нових закладів відпочинку та тимчасового проживання, позначення маршрутів проїзду до туристичних об'єктів та місць туристичних відвідувань тощо.

Депутат Вячеслав Рубльов підтримав проект програми, але поцікавився чи було внесено доповнення та рекомендації, які були прийняті профільною комісією.

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка відповів, що ці пропозиції не були затверджені департаментом фінансів, отже вони не включені.

У підсумку депутати підтримали рішення, врахувавши правки, внесені профільною комісією.

Надрукувати
мітки:
коментарів