Поділитись:

До новорічної ночі: в Україні стартував осінній призов

Понеділок, 01 жовтня 2018, 16:10
До новорічної ночі: в Україні стартував осінній призов

У 2018 році осінній призов стартував саме сьогодні, 1 жовтня. Він триватиме рекордні три місяці, аж до 31 грудня 2018 року, тобто за фактом – до новорічної ночі.

Про це повідомляють Українські Новини.

Рішення про нові норми призову підписав президент України Петро Порошенко. Його указ 10 вересня був опублікований на офіційному сайті. Так, згідно з новими правилами, призов цього року продовжено на цілий місяць.

Повістки відправляють чоловікам призовного віку (20-27 років), які не мають права на відстрочку, без судимості і без проблем зі здоров'ям.

Також особи віком від 18 до 19 років можуть пройти службу в армії добровільно – за контрактом.

Усім призовникам, які отримали повістки, потрібно прибути на ділянку в терміни, встановлені в документі. При цьому неотримання повістки не вважається підставою для ігнорування призову – усього дається 10 днів, протягом яких призовник зобов'язаний з'явитися до військового комісаріату.

Термін служби, традиційно, складе близько 18 місяців. Але українці, які отримали вищу освіту ступеня магістра (або спеціаліста), будуть служити до 12 місяців.

Закінченням терміну служби вважається день виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини.

У жовтні-грудні на військову службу збираються призвати 18 тисяч осіб.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ЗБІЛЬШИЛИ ТЕРМІН ПРИЗОВУ НА СТРОКОВУ СЛУЖБУ

Надрукувати
мітки:
коментарів