Поділитись:

Юлія Вусенко розповіла, чи готова стати народним депутатом (відео)

Четвер, 27 вересня 2018, 08:15

Депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко не вважає чимось надзвичайним зайняти місце у Верховній Раді.

Про це вона розповіла у програмі "За 15 до зльоту" на "12 каналі".

На сьогодні двоє депутатів Верховної Ради від фракції "Самопоміч" подали заяви про складення депутатських повноважень. Зокрема йдеться про Олену Бабак, яка ухвалила таке рішення ще рік тому, та Андрія Журжія, який зробив цей крок два місяці тому. Наразі їхні заяви не погоджені. Таким чином, Юлія Вусенко, яка є наступним номером у списку, цілком ймовірно може стати народним депутатом.

"Для мене це не є самоціль. Хоча я завжди казала про те, що я була до цього готова ще тоді, коли заявила, що йду в списках разом зі своїми колегами по партії в "Самопомочі". Тобто для мене це не є щось надзвичайне, але, разом з тим, звичайно, це є величезний досвід", – зазначила Юлія Вусенко.

Також депутатка пояснила, чому не вважає депутатство у Верховній Раді чимось надзвичайним:

"Я, напевне, ще років п'ять тому не розуміла Андрія Садового, який казав, що мандат – не самоціль. Хочеш бути депутатом міської ради – будь ним. Це посвідчення ніяк не збільшує набагато твої повноваження. Головне – що ти відчуваєш, яку ти маєш мету і які інструменти ти хочеш в цьому задіювати. Фактично, будь-який лучанин на сьогоднішній день майже нічим не відрізняється від депутата міської ради", – зауважила Юлія Вусенко.

Депутатка додала, що коли вона бачить активних людей, то пропонує їм долучатися, глибше вивчати те, чим займаються депутати. Проте більшість, зі слів Вусенко, після того, як вникає, каже, що їм це не дуже підходить, і свої ініціативи їм набагато легше реалізувати в статусі громадських активістів.

Що стосується відмінностей роботі в міськраді та парламенті, то Юлія Вусенко не бачить великої різниці.

"Це просто різниця в масштабуванні. Тобто якщо ми тут говоримо про місто, то там говорять про країну. А фактично вся діяльність, яка є, яка здійснюється, – це те саме, що ми робимо тут, у місті. Кожен вболіває за якийсь округ, де є виборці, які його підтримали. Верховна Рада – це та сама ситуація, коли сидять представники різних фракцій, різних політичних сил, вони розуміють, що їхній електорат живе по всій країні, вони намагаються якимось чином змінити ситуацію для того, аби, перш за все, довести, що вони ефективні в цій Раді", – пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВУСЕНКО ХОЧЕ, ЩОБ ЦУМ ВІДКРИВ ПАРКОВКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
07 лютого 2024
25 січня 2024
24 січня 2024
11 січня 2024
25 грудня 2023
22 грудня 2023