Поділитись:

У Луцьку квартири злісних боржників продаватимуть на аукціоні

Четвер, 07 квітня 2016, 08:39
У Луцьку квартири злісних боржників продаватимуть на аукціоні

Рішення щодо відключення гарячої води у Луцьку прийняв НАК "Нафтогаз України". Лучани заборгували за тепло понад 50 мільйонів гривень.

Про це заявив міський голова Луцька Микола Романюк, повідомляє прес-служба Луцькради.

"Поки що не вдається домовитися про відновлення гарячого водопостачання. Засоби масової інформації повідомляють, що більше 70% міст України відключено від газопостачання. Я сьогодні розмовляв з першим заступником голови НАК "Нафтогаз України", просив дати нам певний ліміт на обласну дитячу лікарню, пологовий будинок, міську клінічну лікарню, на військовий госпіталь, Будинок дитини. На жаль, він відмовив. Таку позицію "Нафтогазу" я вважаю неправильною, недержавницькою", - зазначив Романюк.

За його словами, робота щодо виходу з непростої ситуації триває. За допомогою звертатимуться до Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів України.

Наразі борг населення - понад 50 мільйонів гривень.

"Усі, хто мав оформити субсидії, - оформили, усі, хто хотів реструктуризувати свою заборгованість, — реструктуризували, залишилися ті, що мають кошти, але не платять ДКП "Луцьктепло" за отриману теплову енергію. Я хочу повідомити, що ми будемо більш жорстко підходити до неплатників. Відбулося засідання комісії з питань стягнення заборгованості з плати за спожиті комунальні послуги та енергоносії міської ради, на якій прийнято рішення: боржникам відключати воду, перекривати каналізацію, у випадку неузгодження позицій квартири будуть виставлені на аукціон для продажу, а за виручені кошти погашатимуться борги", - заявив Романюк та закликав лучан розрахуватися за спожите тепло.

Також він додав, що така сума "непосильна для міського бюджету".

Надрукувати
мітки:
коментарів