Поділитись:

Громадській організації не продовжили оренду підвалу на Лесі Українки, 25

Четвер, 07 квітня 2016, 08:14

Луцький міськвиконком не продовжив договір оренди на підвальне приміщення громадській організації.

Згідно з договором оренди нежитлових приміщень, Волинська обласна громадська організація "Відродження національних традицій" орендувала нежитлове підвальне приміщення загальною площею 37 квадратних метрів, що на Лесі Українки, 25, для розміщення громадської організації. Про це йшлося під час засідання виконкому 6 квітня.

Термін дії договору оренди закінчився ще у лютому 2016-го.

Організація зобов'язувалась за 30 днів до закінчення терміну оренди подати у відділ управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради заяву на продовження оренди.

На чергову лютневу сесію міської ради відділом управління майном було внесено проект рішення про включення цього підвального приміщення до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону.

Також депутати Луцької міської ради рекомендували об'єднати суміжне підвальне приміщення, яке перегороджене стінкою, в одне й виставити на аукціон як єдине приміщення.

Варто зазначити, що орендар все ж таки подав заяву про продовження оренди вказаного нежитлового приміщення.

"Об'єкт був знятий з розгляду, бо депутати не знали, що закінчується термін оренди приміщення, за яке мали б голосувати. Пропозиція більшості депутатського корпусу, щоб ці два підвальні приміщення – те, за яке йдеться, і суміжне з ним, об'єднати в одне для більшої інвестиційної привабливості",– сказав депутат Луцькради Тарас Шляхтич.

Однак перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що вважає не зовсім правильним рішення щодо об'єднання двох приміщень в одне шляхом знесення між ними цегляної перегородки.

"Не правильно говорити, що таке об'єднання дасть можливість більше залучити коштів до бюджету. За такою логікою можна всім об'єктам не продовжувати терміну оренди і одразу ж виставляти на аукціон", – сказав Тарас Яковлев.

Також він запропонував у випадку, коли рішення про продовження оренди не буде прийняте, це приміщення продавати на аукціоні двома окремими лотами. Також Тарас Яковлев додав, що має велике сподівання на те, що в цьому підвалі зроблять музей волинської вишиванки.

Однак депутат Луцької міської ради Костянтин Петрочук зауважив, що підвальне приміщення не підходить для музею й попросив не підтримувати продовження оренди.

Загалом члени виконкому не підтримали рішення щодо продовженнюя оренди.

Надрукувати
мітки:
коментарів