Поділитись:

Музей волинської ікони – під загрозою

Середа, 26 вересня 2018, 09:26

Знаний навіть за межами України Музей волинської ікони опинився під загрозою.

Музей Волинської ікони славиться своїми надбаннями святинь вже десятки років. Сюди їдуть люди з усього світу аби побачити на власні очі унікальні реліквії, – повідомляє "Сфера".

Тут у невеличкій кімнатці реставрують ікони та картини для музею, які в подальшому демонструють загалу. Експонатів, що потребують відновлення, з кожним роком більшає і місця вкрай не вистачає.

Фонди теж тріщать по швах, – зазначила завідувач музею Тетяна Єлісєєва. Тож вся надія була лише на приміщення на Ярощука,16, яке ще у 2012 році за ініціативи тодішнього голови облдержадміністрації Бориса Клімчука було виділене для користування музею і яке, до слова, є неподалік основного музею.

Питання навколо приміщення настільки активізувалось, що галопом вже встигли скликати дві комісії, знайшли цілу низку претензій до нібито неналежно виконаних ремонтних робіт. І вже є розпорядження про передачу приміщення на баланс комунального підприємства "Управління будинком обласної ради". На черговій сесії депутатам залишиться лише проголосувати "за".

Колектив музею на власній сторінці опублікував лист-звернення до нинішньої, в якому просять як депутатський корпус, так і очільників Волині не руйнувати, а навпаки розвивати сакральну спадщину нашого регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЛУЦЬКУ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА КОРСАКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів