Поділитись:

Волинська ОДА заборгувала сотні тисяч гривень за комуналку

Середа, 06 квітня 2016, 17:11
Волинська ОДА заборгувала сотні тисяч гривень за комуналку

Волинська облдержадміністрація та її підрозділи заборгували 393 418 гривень за комунальні послуги та оренду службових кабінетів за 2015 рік.

Про це повідомив начальник комунальної установи "Управління будинком Волинської обласної ради" Микола Рижук під час засідання комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 6 квітня.

"Цього року ситуація повторюється. Виплат на обслуговування орендованих приміщень відверто бракує", – каже керівник комунальної служби.

"Виділені на рік бюджетні асигнування на відшкодування витрат за утримання і обслуговування орендованих приміщень покривають потребу лише на 28 % (при необхідних 372 144 гривень виділено 104 698 гривні); по структурних підрозділах – на 58 % (при необхідних 657 000 гривень виділено 383 300 гривень)", – сказано в документах, які надав начальник комунальної установи.

Микола Рижук наголосив, що неодноразово звертався до Володимира Гунчика, проте голова Волинської ОДА ніяк на це не відреагував.

Як повідомив керівник комунальної установи, цьогоріч вони вже чотири рази писали на адресу голови облдержадміністрації і одного разу – голові апарату ОДА, проте їм не вдалося нічого добитися.

Варто зазначити, що уповноважених від адміністрації на засіданні комісії не було. Дії апарату ОДА викликали у членів комісії обурення.

"Вони тут сидять за 1 гривню на шиї громадян", – роздратовано сказав голова комісії Анатолій Вітів.

Він заявив, що адміністрація фінансується з держбюджету, а тому облрада не може за кошти громадян виплатити цю заборгованість.

У підсумку, член комісії Олександр Курилюк запропонував сформувати і надіслати попередження апарату облдержадміністрації, в якому визначити кінцевий термін оплати за послуги.

"До 10 травня дати термін. Якщо не оплатять – до побачення", – твердо зазначив голова комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів