Поділитись:

Малоефективно, – перший заступник луцького мера про договори із селами

Понеділок, 24 вересня 2018, 15:35

Договори про співпрацю Луцька із навколишніми селами малоефективні.

Про це у Facebook написав перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад.

Як повідомив він ще влітку 2016 року були організовані громадські слухання в Прилуцькій сільській раді щодо об׳єднання Прилуцького з Луцьком.

"Тоді я особисто переконував у необхідності об'єднання. Під час слухань покійний нині Микола Ярославович Романюк і його заступник Сергій Григоренко пропонували підписати договір про муніципальне співробітництво. Але зараз ми бачимо на практиці, що такі договори недієві. Адже зі сторони міста Луцька в Прилуцьку сільську раду було вкладено більше 3 млн грн, зокрема 2,5 млн – на ремонт частини дороги по вул. Наливайка-Богуна, а також на облаштування ФАПу і реконструкцію кімнати в Будинку культури під ЦНАП. Але у відповідь жодних кроків зі сторони Прилуцького сільського голови зроблено не було. Це підтверджує, що договори про співпрацю малоефективні", – заявив він.

Із того часу й досі Луцьк постійно працював у напрямку створення ОТГ не лише з Прилуцьким, але і з іншими сільськими радами. Однак наштовхувалися на стіну непорозуміння і небажання йти на діалог.

"У чому причина такого відвертого ігнорування з боку окремих голів сільських рад? Версій кілька, зокрема й політичний підтекст питання. Можливо, комусь вигідно затягувати цю процедуру, можливо, окремі особи бажають лишатися "царьками" у своїх сільських радах, тримаються за свої крісла і будь-якими методами перешкоджають найбільш логічному процесу об׳єднання Луцька із ближніми селами", – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів