Поділитись:

У Луцьку змінять порядок розгляду петицій

Середа, 06 квітня 2016, 16:30
У Луцьку змінять порядок розгляду петицій

Зміни до порядку розгляду петицій внесли через недосконалість механізму.

Громада Луцька бере активну участь у життєдіяльності міста за допомогою електронних петицій. Однак механізм прийому та опрацювання вказаних петицій є недосконалим. Про це розповіла 6 квітня під час засідання виконкому начальник відділу звернень громадян департаменту "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку" Тетяна Книш.

Так, у проекті рішення пропонують, щоб відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у Луцьку впродовж 2 робочих днів з моменту публікації петиції інформув ініціатора петиції про перенаправлення за належністю та здійснював вказане перенаправленняу, якщо порушене в петиції питання стосується життєдіяльності Луцька, але не входить до компетенції органів місцевого самоврядування.

Петицію, яка упродовж встановленого терміну набрала необхідну кількість підписів, не раніше 15-го дня з моменту її опублікування надсилатимуть до відділу звернень громадян із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали петицію, термін збору підписів.

Інформація про початок розгляду петиції, яка в установлений термін набрала необхідну кількість голосів, буде оприлюднена відділом звернень громадян на веб-сайті петицій не пізніше як через два робочі дні після отримання такої петиції відділом звернень громадян.

Петиція, яка в установлений термін не набрала необхідної кількості голосів, після завершення терміну збору підписів не розглядатиметься.

"Ті петиції, які належать до іншого міста, ми навіть не оприлюднюємо для можливості голосування, а перенаправляємо у відповідний територіальний орган. Якщо петиція стосується Луцька, то ми її публікуємо. Після того, як петиція набере певну кількість голосів, ми переадресовуємо цю петицію у відповідний орган, який має можливість її розглянути і вирішити", - пояснив суть проекту рішення перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Члени виконкому підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів