Поділитись:

Назвали новий склад уряду

Середа, 06 квітня 2016, 15:03
Назвали новий склад уряду

На закритій експертній зустрічі з одним із топ-менеджерів Адміністрації Президента озвучили детальну інформацію щодо формування нової коаліції та уряду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець.

"Станом на вчора нова коаліція вже існує, тобто в ній вже є фактично понад 226 голосів. Стоїть завдання зібрати в коаліцію не менше 240-250 голосів, з цим і пов'язана деяка затримка з її юридичним оголошенням", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Березовець, офіційно про нову коаліцію оголосять найімовірніше до 12 квітня. Оновлення складу Кабміну буде тотальним: не менше 80%.

За словами політтехнолога, Народний фронт суттєво зміцнить своє представництво. Збережуть свої посади Арсен Аваков і Павло Петренко, також НФ повинен отримати ще чотири міністерства і спікера Андрія Парубія.

"Точно не буде в новому складі міністра Андрія Пивоварського і, ймовірно, Наталії Яресько. Посаду першого віце-прем'єра в поєднанні з міністром економіки відсотків на 90 обійме Борис Ложкін. Кандидатури на нового главу АП, рівного Ложкіну, поки не знайшли, можливо, ним стане Дмитро Шимків, якщо сам не піде в Кабмін", - повідомив Березовець.

Крім того, про склад уряду і його нового главу повідомили американську сторону. Як повідомляє Тарас Березовець, США продовжать підтримувати Україну як при чинному президентові Обамі, так і при його наступникові (наступниці).

"Дострокові вибори у Верховну Раду в результаті перезавантаження будуть відтерміновані мінімум на рік, хоча в тому, що вони будуть, сумніву майже нема", - зазначив політтехнолог.

Також Березовець додав: щодо генпрокурора є інформація, що його призначать після формування Кабміну. Із вже названих кандидатур політтехнолог викреслює Наталію Севастьянову.

Проте реальної кандидатури, яка набирає 226 голосів, у Президента поки немає, - резюмував політолог.

Надрукувати
мітки:
коментарів