Поділитись:

У Луцьку хочуть реформувати спортивну галузь

Середа, 06 квітня 2016, 15:50
У Луцьку хочуть реформувати спортивну галузь

Спортивну політику Луцька наблизять до умов ринкової економіки.

У місті хочуть забезпечити прозорість всіх процесів та діяльності структур спортивної галузі. Про це під час засідання виконкому 6 квітня говорив заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Зокрема він презентував членам виконкому проект Дорожньої карти реформування спортивної галузі Луцька на 2016 рік.

Для реформування "Спорту для всіх" варто змінити систему, при якій спеціаліст відповідатиме за приміщення та виконуватиме обов'язки адміністратора. Зараз в системі "Спорт для всіх" функціонує 8 клубів, які обслуговують вісім спеціалістів. Ресурс напрямку – 64 години в день роботи спеціалістів не використовується значною мірою, бо більшість робочих годин працівників поєднується з роботою клубу.

Відтак пропонують згідно з програмою створити технічні засоби безпеки для можливості надавати приміщення у користування тренерам чи організаціям.

Що ж до проблемного питання, а саме басейну, то тут пропонують організувати передусім чіткий облік відвідувачів за допомогою турнікетів та електронної системи.

Проблема роботи сучасних ДЮСШ криється у площині загалом неефективної діяльності такої форми власності як комунальна і державна.

За умови наявності чітких економічно-обґрунтованих цифр можна дозволити ДЮСШ залучити додаткове фінансування в розвиток матеріально-технічної галузі.

"Програма розвитку спорту – ключовий стратегічний документ, який регулює спортивну галузь в місті. Треба передбачити підтримку всіх ефективних організацій, які розвиватимуть спорт", - сказав Юрій Моклиця.

Моклиця додав, що будь-які питання щодо програми при потребі проредагують.

Член виконкому Роман Романюк зауважив, що документ досить серйозний, але це питання зачіпає досить багато структурних підрозділів. Тому він здивований через те, що не були проведені консультації з усіма дотичними до нього службами.

"За основу документ ми можемо знати, але його потрібно доопрацьовувати", – сказав Роман Романюк.

Члени виконкому проголосували за цей проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів