Поділитись:

Яку страхівку треба мати українцям, які їдуть до Польщі

Четвер, 20 вересня 2018, 19:35
Яку страхівку треба мати українцям, які їдуть до Польщі

Генеральне консульство РП у Луцьку нагадує, що особи, які подають документи на національну візу до польських консульських установ, повинні надати документ, який підтверджує наявність медичного страхування в Польщі або медичного страхування з мінімальною сумою страхового покриття 30 тис. євро.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Термін дії страхування не може бути коротшим за період перебування іноземця на території Польщі. Страхувальник має покривати всі витрати, які можуть виникнути у випадку вимушеного повернення особи в країну проживання з медичних причин, у зв'язку з потребою надання невідкладної медичної допомоги під час перебування особи в Польщі, невідкладною госпіталізацією або у випадку смерті. Страхувальник зобов'язується відшкодувати кошти, призначені застрахованій особі, перераховуючи їх безпосередньо інституції, яка надає медичну допомогу. Вимоги, що стосуються медичного страхування мандрівників, прописані в польському законі про іноземців від 12 грудня 2013 р.

Після здійснення аналізу полісів медичного страхування мандрівників, поданих разом із заявами про видачу національних віз, було виявлено, що не всі страхові поліси гарантують перерахування коштів закладам, які надають медичні послуги в Польщі, що обтяжує такі медичні інституції фінансовими ризиками.

Особи, які звертаються за національними візами і разом із візовою заявою подають підтвердження наявності медичного страхування, не завжди усвідомлюють відповідальність страхувальника щодо конкретних випадків, перелік яких міститься в умовах страхування. У зв'язку із цим, коли виникає необхідність в отриманні невідкладної медичної допомоги на території Польщі, вони часто стикаються з проблемами.

Дбаючи про безпеку застрахованих осіб, які звертаються за візами, польські консульські установи в Україні прийматимуть лише ті поліси, які забезпечуватимуть повну відповідальність страхувальника в межах суми страхового покриття й надання послуг, зазначених у полісі.

Отже, польські дипломатичні установи прийматимуть поліси з мінімальною сумою страхового покриття 30 тис. євро, які дійсні протягом періоду перебування іноземця на території Польщі та забезпечують усі витрати, що можуть виникнути у випадку вимушеного повернення особи в країну проживання з медичних причин, у зв'язку з потребою надання невідкладної медичної допомоги під час перебування особи в Польщі, невідкладною госпіталізацією або у випадку смерті, та в котрих страхувальник зобов'язується відшкодувати кошти, призначені застрахованій особі, перераховуючи їх безпосередньо інституції, яка надає медичну допомогу, на основі представленого нею рахунку.

Осіб, які купують страхові медичні поліси, просимо уважно вивчати умови договору. Деякі поліси передбачають покриття витрат на лікування безпосередньо застрахованою особою. У таких випадках витрачені особою кошти повертаються страхувальником пізніше у країні, де був придбаний поліс.

На підставі перевірки полісів медичного страхування, поданих до польських консульських установ разом із заявами на національну візу, створено поданий нижче перелік страхових фірм, поліси яких відповідають вимогам, про які йдеться у законі про іноземців. Вони можуть бути підставою для видачі національних віз, якщо, звичайно, дотримані інші умови, необхідні для видачі такої візи. Однак потрібно зазначити, що у випадку надання застрахованим особам різних полісів (у рамках різних програм страхування) консул проаналізує кожен такий страховий поліс у процесі розгляду візової заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОНСУЛЬСТВО ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ ПО-НОВОМУ ВИДАВАТИМЕ КАРТИ ПОЛЯКА

Перелік страхових фірм, поліси яких відповідають вимогам, зазначеним у законі про іноземців:

  • "PZU Україна";
  • "Глобал Гарант";
  • "Провідна";
  • "Гардіан";
  • "Еталон";
  • "Княжа Вієнна Іншуранс Груп";
  • "Європейське туристичне страхування".

У процесі розгляду візових заяв із полісом, виданим іншим страхувальником (не зазначеним у вищенаведеному списку), консул проаналізує, чи таке страхування забезпечуватиме закладу, який надаватиме медичні послуги на території Польщі, безпосереднє виконання страхувальником усіх зобов'язань.

У випадку, якщо страхування не відповідатиме вищезазначеним вимогам, консул матиме підстави відмовити в наданні візи.

Консульство повідомляє про те, що найближчим часом заплановано провести аналіз усіх медичних страхових полісів, які надають страхові фірми на території України, для з'ясування, чи відповідають вони вимогам, зазначеним у законі про іноземців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СТРАХОВИЙ ТУРИСТИЧНИЙ СЕРВІС" ВІДКРИВ НОВИЙ ОФІС У ЛУЦЬКУ*

Надрукувати
мітки:
коментарів