Поділитись:

Автомобілі і трактори з Польщі чи Німеччини: що везуть через кордон на Волині

Четвер, 20 вересня 2018, 13:14
Автомобілі і трактори з Польщі чи Німеччини: що везуть через кордон на Волині

У серпні цього року обсяги експортно-імпортних операцій у зоні діяльності Волинської митниці ДФС знову зросли і становили 237,4 млн дол.

Відносно до попереднього місяця цього року ріст становить 9 відсотків, відносно до серпня попереднього року – 19 відсотків, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Примітно, що сальдо таких операцій з імпортоорієнтованого повільно, але скорочується на користь експорту. Зокрема, обсяги імпорту у серпні 2018 проти серпня 2017 року зросли на 19,7 %, обсяги експорту – на 22 %. Щодо походження товарів, домінуючими серед країн імпорту через пости Волинської митниці, як і раніше, є Польща, Німеччина та Нідерланди. Найпоширеніші кінцеві пункти призначення українського товару – Польща, Чехія та Німеччина.

Ріст обсягів операцій логічно позначився на обсягах перевезень за вагою товарів та на сумах, сплачених учасниками ЗЕД митних платежів. У серпні 2018 проти серпня 2017 року суми відрахувань від митниці до державної скарбниці збільшилися на 211 млн грн або на 30 відсотків.

Бюджетоформувальними, як і раніше, залишаються імпортовані легкові та вантажні автомобілі, трактори та інша сільгосптехніка, телефонні апарати. Проте, порівняно з минулим роком, у структурі імпорту набирає ваги частка мінеральних добрив. Нині вона становить 5 %, обсяги ввезення їх в Україну через пости Волинської митниці упродовж року збільшилися майже у 4 рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ЯТЬ РОКІВ ТЮРМИ: У ПОЛЬЩІ КАРАТИМУТЬ ЗА ЗМІНУ ПРОБІГУ АВТО

Надрукувати
мітки:
коментарів