Поділитись:

Де і як живуть студенти луцьких вишів (відео)

Середа, 19 вересня 2018, 09:00
Де і як живуть студенти луцьких вишів (відео)

Студенти, які навчаються у луцьких вишах, скаржаться на умови проживання.

Про це йдеться в сюжеті на каналі "Сфера-ТВ.Луцьк".

Затишна кімната з пофарбованими стінами, зручне та ошатне ліжко, кухня та ванна кімната у власному розпорядженні – це все, про що більшість студентів можуть лише мріяти. Значній кількості студентів доводиться жити у гуртожитках, інтер'єр яких вражає зі знаком "мінус".

Студент Тарас, який мешкає в гуртожитку вже п'ятий рік, розповідає відверто, що умови просто жахливі, але за них щороку доводиться викладати близько п'яти тисяч гривень.

"Тут санітарні умови дуже смішні, тому що на весь гуртожиток – 2 душі працюючі без гарячої води. Оце і всі умови. Одна плитка на блок, а в блоці живе десь 30 людей. Тобто дві камфори на 30 людей. Це такі умови", – зазначив студент.

А щодо ремонту у кімнатах, то тут взагалі немає про що говорити. Обдерті стіни та ліжка, які ледь тримаються на ніжках, відбивають бажання там ночувати. Однак, зі слів Тараса, вибір невеликий, адже орендувати квартиру для нього як студента – надто дороге задоволення.

Зняти квартиру в Луцьку сьогодні й справді дорого. Як розповіла власниця агентства нерухомості "Мій дім" Тетяна Ячмєнєва, з приїздом учнів та студентів на навчання ціни додатково зросли.

"Попит перевищує пропозицію. Квартир є дуже мало, тому ціни власники собі ставлять... "хороші" ціни в нас. Студенти в основному живуть групами. Вони знімають трикімнатну квартиру, є такі, що кожен знімає собі по кімнаті, а є, що по двоє, по троє в кімнаті живуть", – зазначила власниця агентства.

Є й такі студенти, які змушені шукати альтернативу гуртожитку. Коли Інна приїхала на навчання, її поставили перед фактом, що місця для неї в гуртожитку просто немає.

"Декан, коли прийшла вступати в університет, сказав, що гуртожитки переповнені, і ти в мене 13-та на одне місце. Я зробила висновки, що все таки краще піти жити на квартиру. Зараз я плачу 850 гривень з комунальними на трьох", – розповіла студентка.

На противагу українським студентам, діти, яким випала нагода навчатися за кордоном, почуваються фантастично. Іноземні студенти тішаться своїми апартаментами: власна кухня, сучасний дизайн, меблі, технічне обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛЬВОВІ ЛУЧАНИНА ВИГНАЛИ З ГУРТОЖИТКУ ЧЕРЕЗ ПРАВДУ ПРО УМОВИ ПРОЖИВАННЯ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
04 квітня 2024
18:30
19 березня 2024
13 березня 2024
10 березня 2024
07 березня 2024
27 лютого 2024
07 лютого 2024
06 лютого 2024