Поділитись:

Волинські посадовці позбудуться посад через корупційні правопорушення

П'ятниця, 14 вересня 2018, 16:06

Кількох волинських посадовців звільнять з посад через вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Як повідомлялося раніше, судами області за адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, було притягнуто до відповідальності посадовця Луцької міської ради, начальника відділу одного з управлінь Ківерцівської районної державної адміністрації, керівника структурного підрозділу Ківерцівського відділу поліції, патрульного поліцейського Управління патрульної поліції в області.

Усі вони, всупереч вимогам ч.2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції", не повідомили про суттєві зміни в майновому стані, придбавши майно або отримавши дохід, вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб.

Нагадаємо: Олександра Рачкова звільнили 30 травня. Заяву на звільнення написав він сам після того, як 25 квітня оперативники провели обшуки у його робочому кабінеті. За версією слідства, Рачков у цей день отримав 7 тис. доларів хабара за те, що він та ще двоє посадовців міської ради посприяли узаконенню збудованого у Луцьку приватного будинку

Суди першої інстанції визнали їх винними у порушенні додаткових заходів фінансового контролю та призначили покарання у вигляді штрафів.

Не погоджуючись із постановами судів, правопорушники та їхні захисники подали апеляційні скарги.

Днями апеляційний суд області, дослухавшись до доводів прокурорів, залишив усі ці апеляційні скарги без задоволення, відтак постанови судів першої інстанції набрали законної сили.

Отож, посадовцям, окрім сплати штрафів, доведеться змінити місце роботи, оскільки чинне законодавство про державну службу, про службу в органах місцевого самоврядування та про поліцію передбачає звільнення таких осіб із займаних посад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОСАДОВЦЯ ЛУЦЬКРАДИ ОШТРАФУВАЛИ ЧЕРЕЗ ДЕКЛАРАЦІЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13