Поділитись:

Діти з нацменшин повинні знати державну мову, – Міносвіти

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:53
Діти з нацменшин повинні знати державну мову, – Міносвіти

Україна інвестувала понад 46 мільйонів гривень на обладнання кабінетів української мови у школах з вивченням мов національних меншин, і більша частина цієї субвенції вже використана на місцях.

Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей під час зустрічі робочої групи з реалізації двосторонніх питань із задоволення освітніх потреб української та молдовської національних меншин, – повідомляється на сайті МОН.

Учасники делегацій відвідали школи Ренійського району, де навчається молдовська меншина. Вони пересвідчилися, що забезпечення початкових класів у таких закладах проходить на тому ж рівні, що й у всіх українських школах. Водночас, враховуючи особливості викладання, їх забезпечують двомовними підручниками та словниками. А вчителі цих шкіл постійно проходять підвищення кваліфікації – у Інститутах післядипломної педагогічної освіти як Молдови, так і України.

"Для нас є дуже важливим, щоб українські діти, які належать до національних меншин, на належному рівні знали державну мову. Бо без цього вони не зможуть продовжувати навчання в Україні, працювати на державній службі, обіймати певні представницькі посади. Щоб забезпечити такий рівень держава інвестувала понад 46 млн гривень на обладнання кабінетів української мови у школах з вивченням мов національних меншин. Наприкінці серпня ця субвенція була використана на 80 %. Але водночас ми не обмежуємо право дітей на знання та вивчення мови своєї національної меншини", – зазначив Павло Хобзей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ШКОЛАХ НАЦМЕНШИН МОЖУТЬ ДОЗВОЛИТИ 40 % ВИКЛАДАННЯ РІДНОЮ МОВОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів