Поділитись:

Священики сказали, чи треба боятися кодових дверей

Четвер, 13 вересня 2018, 17:13
Священики сказали, чи треба боятися кодових дверей

Церква ніколи не забороняла і не забороняє користуватися дверима, на яких є кодовий замок.

У Луцьку бабуся щоразу ставить драбину під вікном, через яке покидає межі власної квартири, адже вважає, що кодовий замок на дверях – "то від Сатани". Речник Волинської єпархії Української православної церкви, протоієрей Олег Точинський пояснив, що подібні дії пов'язані винятково з її особистими переконаннями.

"Церква не забороняла і не забороняє користуватися дверима чи кодовими замками, оскільки це жодним чином не пов'язано з церковним вченням. Чим ця жінка мотивує свої дії – важко сказати", – зазначив протоієрей Олег Точинський.

Речник Волинської єпархії УПЦ КП, настоятель Жидичинського монастиря Костянтин Марченко переконаний, що бабуся ні в чому не винна, а от до її провідників питання виникають.

"Ще в Старому Заповіті пророк Осія говорив: "Погине народ мій через те, що не має знання". І трішки нижче: "Уста священика знання стережуть". Бабуся ні в чому не винна, а от до її провідників питання виникають. Очевидно, що ті, кому вірить ця бідолашна вірянка (на жаль, таких багато), і самі толком не читали ані Євангелії, ані святих отців, які і є всією красою Православ'я. І ця краса та глибина віри не в страшилках про коди, прокляття і так далі. І Господь, і його послідовники – отці церкви вчать про велику любов Божу, про милосердя. Вони показують як людині вирватися зі страхів і переживань, як побороти в собі залежності, фобії і упередження. Господь не хоче тримати людину в страху, а навпаки наповнює людське серце відвагою і упованням, що якщо Бог за нас, то хто проти. Що якщо ми з Богом, то нам нема чого боятися, тим більше коду на дверях. Сумно за бідну людинку. Очевидно, вона щиро довірилася своїм лже-проповідникам", – зазначив священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНКА НОСИТЬСЯ З ДРАБИНОЮ, ЩОБ НЕ ЗУСТРІТИСЯ ІЗ САТАНОЮ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
10 квітня 2024
27 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
29 лютого 2024
19:35
04 лютого 2024
31 січня 2024
15 січня 2024
14 січня 2024