Поділитись:

Білорусь і Україна можуть перейти на поїздки за закордонними паспортами

Вівторок, 05 квітня 2016, 21:09
Білорусь і Україна можуть перейти на поїздки за закордонними паспортами

Білорусь і Україна обговорюють перехід на безвізові поїздки тільки за закордонними паспортами, при цьому для білорусів нічого не зміниться.

Про це повідомив начальник управління інформації, прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик, – інформує Forbes із посиланням на видання "Белта".

Білоруська й українська сторони почали переговори про коригування угоди між урядами Білорусі та України про безвізові поїздки громадян. Дмитро Мирончик поінформував, що сторони провели перший раунд переговорів.

"Обговорюється перехід на взаємний режим безвізових поїздок тільки за закордонними паспортами, які на сьогодні відповідають нормам ІКАО й дозволяють найкращим чином – надійно й оперативно – контролювати в'їзд/виїзд і перебування. Крім обговорення змістовної сторони питання, розглядають різні терміни перехідних періодів, які дозволять із найменшими проблемами перейти на вдосконалений режим поїздок", – сказав прес-секретар МЗС.

Водночас він підкреслив, що для громадян Білорусі нічого не зміниться у принципі, оскільки національний паспорт одночасно є документом, дійсним для поїздок за кордон.

Наступний раунд переговорів передбачається провести у травні цього року в Києві.

Нагадаємо, у березні 2016 року Державний прикордонний комітет Білорусі повідомив, що громадяни України не зможуть в'їхати на територію країни за новим пластиковими ID-паспортами, які видаються українцям із 1 січня 2016 року. Непорозуміння через нові електронні паспорти українців виникло тому, що в угоді між Мінськом і Києвом за 2009 рік не був передбачений такий тип документів.

Надрукувати
мітки:
коментарів