Поділитись:

На Волині після смерті на уроці фізкультури вимагатимуть уважніший медогляд дітей

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:00
На Волині після смерті на  уроці фізкультури вимагатимуть уважніший медогляд дітей

Досі триває слідство щодо причини смерті першокласниці на уроці фізкультури у школі, що в селі П'ятидні Устилузької ОТГ.

Цю інформацію підтвердили у секторі комунікації ГУ НП у Волинській області 11 вересня.

Начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна зазначила, що після цього випадку ще більше посиляться вимоги до обстеження дітей та будуть бесіди з батьками на цю тему.

"Прокуратура нам вже надіслала лист, і ми будемо активізувати роботу щодо дуже прискіпливого медогляду, а не формального. Також це й відповідальність батьків, медичного персоналу, який має обстежити дитину належно, і, звичайно, школа, яка має на це звертати увагу", - сказала Людмила Плахотна.

У прес-службі прокуратури у Волинській області повідомили, що, аби максимально запобігти таким трагічним випадкам, прокуратура області скерувала відповідні листи до управління освіти, науки та молоді і управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації щодо необхідності посилення контролю за станом здоров'я дітей та можливістю відвідування ними уроків фізичної культури.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк зазначив, що матеріали справи ще в поліції, але їхнє управління планує провести відповідні загальні заходи не лише конкретно по цьому випадку, а й по всій області.

"Хочемо мати матеріали по конкретному випадку, тоді ж надамо інформацію", - сказав Ігор Ващенюк.

Чи понесе хтось відповідальність за цей випадок на уроці фізкультури, нині не кажуть, оскільки слідство ще триває і немає ще усіх висновків експертів.

Нагадаємо: дівчинка навчалася в першому класі, їй було 6 років. На уроці фізкультури їй стало зле. У школу викликали "швидку", однак врятувати дівчинку не вдалося.

Згідно з висновком судмедексперта із Нововолинська, смерть дівчинки настала внаслідок гострої серцевої недостатності.

У школі запевнили, що учениця мала медичну довідку про те, що не має протипоказів щодо занять.

Читайте також: ФІЗКУЛЬТУРА В ШКОЛІ: ВІД ЯКИХ ЛІКАРІВ МАЄ БУТИ ДОЗВІЛ

Надрукувати
мітки:
коментарів