Поділитись:

У Луцьку обговорили порядок розміщення зовнішньої реклами в місті

Понеділок, 04 квітня 2016, 18:01

У Луцьку обговорили зміни щодо розміщення реклами на фасадах будинків міста.

Представники громадськості разом з представниками КП "Луцькреклама" та управлінням архітектури та містобудування Луцької міської ради на загальному засіданні 4 березня в ЦНАПі обговорили проект рішення про порядок розміщення вивісок у Луцьку.

Громадська активістка Олена Семенюк сказала, що всі фірми можуть адаптовувати свою символіку, щоб вона гармоніювала з фасадом будинків, при цьому не порушуючи своїх бренд-луків.

На зустрічі прозвучала пропозиція, що варто підприємців детальніше ознайомити з інформацією щодо того, якими бувають вивіски, що таке реклама та інше через засоби масової інформації.

Також обговорили технічні вимоги до вивісок, оскільки фахівці кріпитимуть зовнішню рекламу до фасаду будинку. До прикладу, часто масивні рекламні вивіски кріпляться у місцях, де є великі скупчення людей.

Громадські активісти запропонували також, щоб функції погоджувальної ради і контролюючого органу в питаннях розміщення зовнішньої реклами розділялися.

Однак головний художник міста Руслан Матвіїв зауважив, що згідно зі змінами до нового закону про архітектурну діяльність, головний архітектор погоджує архітектурно-естетичне вирішення фасадів міста. Та у випадку якихось порушень відповідальність нестиме не робоча група, а управління архітектури.

"Ми не можемо такий варіант погодити, бо це обмежує права підприємців", – сказав Руслан Матвіїв.

В результаті представники управління архітектури та містобудування пообіцяли розглянути звернення від громадських активістів і в письмовому вигляді надати відповідь на їхні зауваження та пропозиції.

Надрукувати
мітки:
коментарів