Поділитись:

У Луцьку створили тактильний замок Любарта

П'ятниця, 07 вересня 2018, 10:28

Упродовж 2018 року з ініціативи управління туризму та промоції міста та ГО "Генерація успішної дії" було створено перший тактильний бронзовий макет Луцького замку.

В Україні близько 50 000 незрячих людей, для яких пізнавальний туризм практично недосяжний. На жаль, сьогодні можна констатувати, що історичні та культурні пам'ятки Луцька для людей з інвалідністю практично недоступні. В багатьох містах світу, аби вийти із цієї ситуації, створюють зменшені бронзові копії історичних пам'ятників, які доступні для тактильного сприйняття. З огляду на це і було створено бронзову копію Луцького замку, завдяки якій у незрячих людей з'явилася можливість відчути руками і отримати уяву про архітектурну форму, тактильно вивчити особливості архітектурного стилю, і, за допомогою шрифта Брайля, самостійно прочитати коротку довідку про замок Любарта, – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Макет виконано у масштабі 1:200, його висота разом із постаментом 130 см. Авторами макету є скульптори з м. Тернопіль – Дмитро Мулярчук та Володимир Кріса, які мають досвід у створенні подібних макетів.

Подорож є одним із найкращих способів самоосвіти, тому наявність в Луцьку подібних моделей пам'яток підвищить якість подорожі людям із порушеннями зору. Лучани й туристи, які не можуть побачити, зможуть відчути на власний дотик красу пам'ятки, поруч з котрою вони перебувають, а ті, хто може, - побачать усю велич одного із ахітектурних чудес України з висоти пташиного польоту.

Відкриття розпочнеться о 18:30 8 вересня на площі перед Луцьким замком, вул Кафедральна, 23.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАН КРЕАТИВНО ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ МІСТА (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів