Поділитись:

Євросоюз виділить Україні майже 100 мільйонів євро на самоврядування

Понеділок, 04 квітня 2016, 17:28
Євросоюз виділить Україні майже 100 мільйонів євро на самоврядування

ЄС виділить виділить на реформування системи місцевого самоврядування в Україні 97 мільйонів євро.

Про це 4 квітня заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, інформує РБК-Україна.

"ЄС розробив на підтримку самоврядування в Україні програму, кошти в розмірі 97 млн євро на яку виділили спільно Єврокомісія, Німеччина і Польща", - сказав Томбінський.

За словами єврочиновника, програму запустять на підтримку фонду регіонального розвитку, зокрема для розвитку об'єднаних територіальних громад в Україні.

Як повідомлялося, Єврокомісія вирішила виділити Україні 100 мільйонів євро допомоги на децентралізацію.

"Майже 160 новоутворених громад мають отримати інвестиційні проекти. Їх треба навчати, допомагаючи створювати центри адміністративних послуг, прозорих для людей", - заявляв у грудні заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен.

Нагадаємо, в держбюджеті-2016 на об'єднані громади передбачено окрему субвенцію в розмірі 1 млрд гривень. Так, в рамках внесення змін до Податкового кодексу сільські громади отримали можливість акумулювати більше ресурсів від оренди землі.

"До сільських бюджетів надходить близько 200 гривень від оренди одного гектара землі, при цьому сьогодні сільський бюджет отримує тільки шість гривень з гектара", - заявляв раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман, наголошуючи на тому, що сільські ради зможуть направити "відповідні ресурси" на свій розвиток.

Надрукувати
мітки:
коментарів