Поділитись:

Українці в Польщі зароблять на рівні з поляками

Середа, 05 вересня 2018, 18:21
Українці в Польщі зароблять на рівні з поляками

Згідно з опитуванням, 15 % українських працівників у Польщі заробляють понад 800 євро на місяць.

Аж 3 з 4 трудових іммігрантів з України заробляють у Польщі понад 2,5 тис. злотих нетто (580 євро), – йдеться у "Барометрі трудової імміграції – ІІ півріччя 2019 року". Про це інформує Польське радіо.

Найсвіжіше дослідження компанії Personnel Service підтверджує, що українські працівники заробляють у Польщі так само, а іноді навіть більше, ніж поляки на аналогічних посадах.

75 % працівників з України заробляють у Польщі щомісяця понад 2,5 тис. злотих нетто, а 15 % стверджує, що за свою роботу отримують понад 3,5 тис. злотих на місяць (814 євро).

Майже 9 з 10 українських трудових іммігрантів на своє життя у Польщі щомісяця витрачають менш ніж 1 тис. злотих (232 євро). На досить невеликі витрати на життя впливають переваги, пропоновані польськими працедавцями, наприклад, безплатне проживання, харчування та Інтернет.

Водночас, як каже RMF FM Кшиштоф Інґльот з Personnel Service, українці працюють вже у щоп'ятій фірмі в Польщі, а 17 % мають намір найняти українських працівників упродовж найближчого року. Експерт додає, що компанії, аби зберегти попередній рівень роботи, мусять пропонувати працівникам з України подібні,як і полякам, умови праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНЦЮ У ПОЛЬЩІ ВІДМОВИЛИ В ОРЕНДІ ЖИТЛА ЧЕРЕЗ ВОЛИНСЬКЕ ПИТАННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів