Поділитись:

Екс-ведучий "Свободи слова" Куликов розповів лучанам про журналістику і пропаганду (фото)

Вівторок, 04 вересня 2018, 20:06
Екс-ведучий

Теле- і радіожурналіст, медіа-тренер Андрій Куликов відвідав Луцьк, аби поспілкуватися з містянами та розповісти про фейки та пропаганду.

Так, у рамках проекту "Школа свідомого громадянина", який організовує Громадянський Рух "СВІДОМІ", 4 вересня у розважальному центрі "Промінь" зібралася повна зала людей, аби послухати відкриту лекцію "Як не бути обманутим в епоху інформаційних війн".

Екс-ведучий

Екс-ведучий

Екс-ведучий

Екс-ведучий

Відомий телеведучий під модераторством Галини Падалко спочатку розповів про свою сім'ю та цінності, які в нього закладали.

Галина Падалко та Андрій КуликовГалина Падалко та Андрій Куликов

"У радянських анкетах про такі родини писали "з родини службовців". Справді, і мама, і батько були службовцями. Батько викладав у Київському інституті інженерію цивільної авіації, мама на той час на київській міжміській телефонній станції. Батько воював у Великій Вітчизняній війні, яка для нього й залишися Великою Вітчизняною і справила на нього вплив", – почав розповідати Куликов.

Згодом розповів й про те, як йому було навчатися на одному із найпотужніших факультетів "Міжнародні відносини" в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка.

Екс-ведучий

"Можна сказати, що я вступав на той факультет не на рівних умовах з іншими. Тому що так сталося, що в 10-му класі я поділив перше місце на міській олімпіаді школярів з історії міжнародних відносин, і це мені відкрило шлях на факультет", – пояснив Андрій Куликов та додав, що мав намір стати археологом.

Журналістом же став несподівано, але ця сфера була йому цікава, тому й скористався можливістю в аспірантурі піти працювати в газету.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: АНДРІЙ КУЛИКОВ РОЗПОВІВ ЛУЧАНАМ, ЯК СТАВ ЖУРНАЛІСТОМ

Зі слів координаторки проекту Галини Падалко, у 1997 році Куликову стало близьке телебачення, тому вона запитала, за яких умов йому вдалося потрапити у телевізор.

Екс-ведучий

Екс-ведучий

"Справа у тому, що між газетами і телебаченням було радіо. А людині, яка була на радіо, стає легко на телебаченні тому, що залишається тільки усвідомити значення картинки", – пояснив Куликов та розповів, що пішов працювати на телебаченні без телевізійного досвіду. Однак після невеликого фіаско, яке наштовхнуло Куликова до зйомок сюжетів самостійно, він повернувся до провідних посад на телебаченні.

Потім журналіст розповів про те, як він працював на провідних телеканалах і плавно перейшов до того, як же, все таки, не бути обманутим в епоху інформаційних війн.

"По-перше, забути термін "фейк", забути термін "постправда". Це все новомодні вигадки того, що існувало давним-давно. Я, перепрошую, виріс у країні фейкових (по-нинішньому сказати) новин. Тут важливо розуміти, що так звані фейкові новини, брехливі новини є двох видів. Це новини неправдиві і новини несправжні. Але це не лише новин стосується, це й твердження, коментарі, аналізи", – зауважив Куликов.

Екс-ведучий

Несправжні новини, зі слів журналіста, це ті новини, в яких надається значення тим явищам, речам, подіям, які насправді ні про що не говорять. І, читаючи такі, новини можна наткнутися на самооману.

Також ведучий порадив не обмежуватися читанням лише заголовку, адже у повних матеріалах розкривається уся суть.

Екс-ведучий

Опісля цього Куликов розповів про те, як професія журналіста дозволяє змінюватися та підлаштовуватися під людей і події, чому він став вегетаріанцем, перестав вживати алкоголь, став агностиком та чому любить збирати гриби у місті.

Екс-ведучий

Після завершення відкритої лекції усі охочі мали змогу поставити свої запитання Андрію Куликову, за що троє лучан отримали у подарунок книги та диск із джазом.

Координаторка проекту Христина НазарКоординаторка проекту Христина Назар

Екс-ведучий

Своєю чергою координаторка проекту "Школа свідомого громадянина" Христина Назар подякувала відомому та авторитетному спікеру та усім, хто долучився до заходу.

"Наш проект триває, ми працюємо і стараємося вибирати найкращих, найкорисніших і найцікавіших спікерів. Ми завжди раді, коли на таких подіях переповнені зали. Це дуже приємно. До того ж, у нас є й інші напрямки в рамках нашого Громадянського Руху, тому запрошую долучатися", - підсумувала Христина Назар.

Екс-ведучий

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "СВІДОМИМ" – РІК: ЛЮДИ, ЦІЛІ, ДОСЯГНЕННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів