"Укравтодор" буде позначати дорожні роботи на "Яндекс.Картах"

Понеділок, 04 квітня 2016, 19:32

"Укравтодор" буде інформувати про стан проїзду на українських автодорогах за допомогою сервісів "Яндекс.Карти" і "Навігатор".

Державне агентство автомобільних доріг України розпочало роботу над інтерактивною картою стану українських автошляхів. Першим кроком для реалізації цього доручення став запуск спільного проекту з компанією "Яндекс.Україна", повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Користуючись додатками "Яндекс.Карти" і "Навігатор", кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування.

Диспетчера Держагенства вже працюють з програмою і цілодобово наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг у регіонах та ускладнення дорожнього руху внаслідок дорожньо-транспортних пригод, ремонту, погодних умов та акцій протесту.

Ця інформація у вільному доступі на додатках Яндекс.Карти і Навігатор.

Користуючись цією картою, водії, які зібралися у дорогу, можуть перевірити чи вільний той автошлях, який вони обрали. Якщо ж траса частково перекрита, то скільки полос залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об'їзний маршрут.

Ще одним позитивним моментом проекту є те, що користувачі доріг також можуть наносити на карту свої мітки. Таким чином "Укравтодор" та водії повідомлятимуть про поганий стан доріг.

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8-й водій користується додатком Яндекс.Навігатор. У Києві, мабуть, кожен третій", – прокоментував запуск проекту Голова "Укравтодору" Андрій Батищев.

За його словами, співпраця з компанією "Яндекс.Україна" безплатна.

"16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, за яким передбачено безкоштовне розміщення інформації. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі – це неабиякий плюс. "Укравтодор" сподівається що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу", – зазначив Голова.

Це не остаточний варіант інтерактивної карти, а лише початок її створення. Допоки триває створення остаточної версії програми, користувачі доріг вже матимуть доступ до актуальної інформації про стан автошляхів у додатках "Яндекс.Карти" та "Навігатор".