Поділитись:

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

Понеділок, 03 вересня 2018, 17:27
У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

До замку Любарта у Луцьку на фестиваль "Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків" приїхали спортсмени-бійці з усієї України.

2 вересня тут відбувся другий етап відбіркових змагань до збірної України з середньовічного бою. Про це повідомляє Громадське радіо.

Спортсменка Катерина Умярова з Києва займається середньовічним боєм два роки. 2 вересня вона приїхала до Луцька, аби взяти участь у змаганнях.

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

"Середньовічний бій дуже особливий, бо поєднує в собі й історію, і спорт, і туризм, коли ми їздимо на різні чемпіонати. Знаєте, коли починаєш цим займатись, ти повністю занурюєшся в епоху Середньовіччя", – зазначила вона.

Катерина Умярова зауважує, що бійцям середньовічного бою дуже важливо тренувати всі м'язи, а особливо руки, бо лати, у яких виступають, тяжкі. Дівчина тренується три-чотири рази на тиждень.

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

"Часто середньовічний бій плутають з реконструкцією. Але коли ти займаєшся історичною реконструкцією, то всі удари у тебе несправжні. Немає потреби так тренуватись. Коли займаєшся середньовічним боєм, як зараз ви бачите на ристалищі, то це вже справжній повноцінний спорт", – зазначила Умярова.

Катерина Умярова – одна із 80 учасниць і учасників, які зареєструвалися на фестиваль "Середньовічий Лучеськ. Доблесть віків".

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

"Загалом таких етапів три: один відбувався в травні на базі парку "Київська Русь" у столиці, де буде відбуватись наступного року чемпіонат Світу. Другий етап відбувається в нас у Луцьку зараз. І третій етап – це буде "Зов Героїв", міжнародний турнір, який також відбувається на території парку "Київська Русь", – розповів очільник клубу із середньовічного бою "Айна Бера Луцьк" Сергій Ващук.

Ващук пояснив, що у боях використовують аналоги середньовічної зброї, однак заборонені гострі кути і заточки. Обмежують і масу зброї. Наприклад, не можна використовувати булаву, яка важить понад 20 кілограмів.

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

"Загалом одиночні бої за регламентом до 1 хвилини або до 10 очок. Масові бої мають тайм-ліміт – 10 хвилин. Але зазвичай вони закінчуються швидше, тому що в масових боях визначається переможець, якщо вся команда противника перебуває на землі", – зазначив Сергій Ващук.

Оцінюють учасників акредитовані судді з міжнародної федерації. Глядачі в Луцькому замку спостерігали за груповими та одиночними боями. "Лицарі" змагалися у номінаціях "5 на 5" і "16 на 16", а також "щит-меч" та "меч-меч".

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

У середньовічному бою є правила, які не можна порушувати, – розповідає Арсеній Вегера з клубу "Айна Бера". Учасникам не можна ламати шию, суглоби, бити у відкриту шию чи під коліна.

У Луцьку змагалися лицарі (фото, відео)

На території замку Любарта чергували медики. Декілька учасників травмувалася, їм знадобилася медична допомога.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024