Поділитись:

В Україні обіцяють збільшити субвенції для регіонів

Понеділок, 03 вересня 2018, 14:51
В Україні обіцяють збільшити субвенції для регіонів
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів наступного року будуть збережені і посилені.

Про це пише Укрінформ.

"Ми залишили чіткий пріоритет – регіональний розвиток, і на це з державного бюджету ми направляємо цього року приблизно 11 мільярдів, щоб у співфінансувванні будувати школи, ФАПи, лікарні, дороги... Має бути єдність прийняття рішень на всіх рівнях, тому буде збережено і посилено, зокрема ефективність використання", – сказав Гройсман.

Він додав, що регіональну політику держави потрібно удосконалювати.

Як повідомлялося, раніше в Рахунковій палаті заявили, що рекомендують зберегти субвенцію на соціально-економічний розвиток територіальних громад у державному бюджеті на 2019 рік, оскільки за результатами державного аудиту в областях виявили неефективне використання цих коштів.

"У більшості перевірених областей нами встановлені кричущі факти зловживань бюджетними коштами з ознаками кримінальних злочинів - як нецільового використання, так і завдання матеріальної шкоди та збитків державі. Усі зібрані матеріали та докази щодо фактів зловживань та персонально порушників будуть направлені в правоохоронні органи - НАБУ, ГПУ - для належного реагування, оскільки в окремих випадках у діях місцевих чиновників прослідковуються злочини з ознаками корупційної діяльності", – сказав заступник голови Рахункової палати Андрій Майснер.

При цьому, за його даними, у Міністерстві фінансів наразі схиляються до думки відмовитися від державних субвенцій на соціально-економічний розвиток територіальних громад у бюджеті-2019 року.

Водночас заступник голови Рахункової палати назвав це неприпустимим, адже зловживання з бюджетними інструментами не означають, що вони в результаті є неприйнятними для застосування.

"Субвенція – дієвий фінансовий інструмент для додаткової підтримки регіонального розвитку, про підвищення дієвості якого у комітетах Верховної Ради постійно йдуть фахові дискусії. Сьогодні народні депутати та Рахункова палата порушують питання про неналежне виконання Мінфіном як розпорядником бюджетних коштів своїх повноважень з планування, організації та контролю за виконанням бюджету в частині субвенції на соціально-економічний розвиток територіальних громад. Хоча законодавство, зокрема Бюджетний кодекс, передбачають чіткі механізми реалізації цих повноважень", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВИПЛАТИ НА ДІТЕЙ ПО-НОВОМУ: ЩО ОЧІКУЄ БАТЬКІВ НОВОНАРОДЖЕНИХ ІЗ ВЕРЕСНЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів