Поділитись:

Ринок праці в Луцьку: актуальні вакансії для бізнесу

Понеділок, 04 квітня 2016, 14:47
Ринок праці в Луцьку: актуальні вакансії для бізнесу

Ринок праці в Луцьку: актуальні вакансії для бізнесу

Пошук роботи – складне і кропітке завдання, яке забирає чимало людського часу та сил. Часто очікування "шукачів" роботи значно завищені і не відповідають реальній ринковій ситуації.

Ділове видання "Конкурент" проаналізувало "свіжий" стан ринку праці в Луцьку і дізналося, кого найбільше шукають, які зарплати пропонують та що вимагають працедавці від працівників.

Як показав моніторинг сайту Work.ua, станом на 4 квітня у Луцьку актуальними є 653 вакансії, база яких формувалася протягом останніх 30-ти днів.

Кого потребує бізнес у Луцьку?

Ринок праці в Луцьку: актуальні вакансії для бізнесу

Список вакансій за категоріями у Луцьку вельми об'ємний і різношерстий. Серед 28-ми категорій, найбільш популярними є працівники у сфері торгівлі та закупок (148 вакансій), роздрібній торгівлі (110 вакансій), на виробництві (87 вакансій), у сфері обслуговування (85 пропозицій).

Досить велику кількість професій пропонує сучасна і відносно "необкатана" галузь в Україні – IT, комп'ютери, інтернет. У Луцьку, згідно з даними Work.ua можна натрапити на 42 вакантних місця у цій галузі.

Найменше шукають працівників у галузях страхування, нерухомості та шоу-бізнесу. Таких робочих місць у Луцьку налічується по два на кожну сферу.

Щодо конкретних спеціальностей, то найбільше луцьких роботодавців шукає продавців-консультантів (88 вакансій), продавців (88 вакансій) та менеджерів із продажу (60 пропозицій).

Найменше пропозицій, згідно зі статистикою сайту, є для охоронців (вісім вакансій), мерчендайзерів (людей, що займаються розміщенням товарів на полицях магазинів та супермаркетів) та прибиральників (всього дві пропозиції).

Скільки готові платити луцькі працедавці?

Графік змін середньої зарплати.

Працівники готові виконувати роботу в середньому за  12 284 гривні. Працедавці спроможні платити лише 5 051 гривню.Графік змін середньої зарплати. Працівники готові виконувати роботу в середньому за 12 284 гривні. Працедавці спроможні платити лише 5 051 гривню.

Цікаво, що середня зарплата, яку хотіли б отримувати працівники, котрі опублікували резюме на сайті, суттєво перевищує заробітну плату, яку пропонують працедавці. Так, в середньому лучани готові витрачати свій вільний час для роботи за 12 284 гривні. Однак, згідно з інформацією у вакансіях, бізнес готовий платити лише 5 051 гривень.

Вражає зарплата, яку згідні платити працедавці топ-менеджерам та керівникам найвищої ланки. Платня за послуги цих спеціалістів сягає 40 000 гривень. Та зрозуміло, що вакансій на такі місця небагато: всього лише 12.

Непогано заробити можна, знайшовши роботу у сфері IT, комп'ютерів та інтернету. Середня зарплата, яку тут пропонують, становить майже 10 000 гривень.

Адміністраторам чи керівникам середньої ланки луцький бізнес пропонує трохи більше 8 000 гривень.

Добре оплачуваною в Луцьку є галузь медицини та фармацевтики. Тут ви можете заробляти в середньому також 8 000 гривень за місяць.

Найменші заробітні плати в обласному центрі Волині пропонують у роздрібній торгівлі (в середньому 2 978 гривень), юриспруденції (1 600 гривень) та страхуванні (1 200 гривень).

Примітно, що кількість резюме у декілька десятків разів перевищує наявні вакансії.

Майже на 18 тисяч заявок припадає близько 700 вакансій у Луцьку.

Кількість вакансій і резюме.

Кількість резюме на сайті Work.ua в декілька разів перевищує наявні вакансії.Кількість вакансій і резюме. Кількість резюме на сайті Work.ua в декілька разів перевищує наявні вакансії.

Що вимагають від працівників?

28 березня 2016 року на сайті Work.ua з'явилася вакансія на посаду директора готельно-ресторанного комплексу у ресторані Патіо Ді Фіорі. Заробітна плата, зазначена у пропозиції, становить 40 000 гривень.

Список вимог, звісно, теж чималенький, відповідно до зарплати: обов'язкова вища освіта і додаткова освіта у сфері послуг; більш ніж трирічний досвід роботи в готельному та ресторанному бізнесі. Серед особистих якостей, необхідних для роботи, відзначають активну життєву позицію, цілеспрямованість, комунікабельність, ерудованість, самодисципліну, швидку адаптацію та лояльність.

Серед універсальних вимог до працівників:

  • досвід роботи від 1–2 років;
  • наявність вищої освіти у певній сфері;
  • знання англійської мови (в IT-сфері);
  • бажання розвиватися;
  • впевнене користування ПК;
  • аналітичний склад мислення;
  • відповідальність, ініціативність;
  • мобільність.
Надрукувати
мітки:
коментарів