Поділитись:

Як зробити кімнату в гуртожитку затишнішою

Понеділок, 03 вересня 2018, 20:00

Щороку натхненні першокурсники не можуть дочекатися зустрічі з дорослим життям, а в уяві вже майорять гучні студентські вечірки, як в американських фільмах. Та, коли відчиняються двері гуртожитку, запал згасає: радянські меблі, потріскана стеля й шпалери незрозумілого кольору мало нагадують кіношні оселі студентів. Так, слово "ремонт" українські гуртожитки востаннє чули в минулому столітті.

Останню надію на оновлення інтер'єру безжалісно вбивають правила внутрішнього розпорядку, які забороняють переробляти простір чи виносити меблі з кімнати. Що з цим можна вдіяти і як легально освіжити студентську оселю розповів Studway.

Що радять профі

Молодість – час, коли можна дозволити собі будь-які експерименти з декором, навіть найбезглуздіші й найсміливіші, переконана дизайнерка інтер'єру Анастасія Гоцька. Тому не бійся змішувати стилі й виходити за межі загальноприйнятого.

Кімната в гуртожитку фактично поєднує в собі спальню, кухню й вітальню. Під час її декорування Анастасія радить дотримуватися трьох основних принципів: комфорт, багатофункціональність і естетика.

"Обирай меблі, які поєднують у собі й інші елементи: ліжка-трансформери, прасувальні дошки з дзеркалом, шафи-столи тощо. Якщо вони видаються тобі надто дорогими, вдайся до хендмейду. Наприклад, зі звичайної драбини можна зробити вішак для одягу. Усе, що потрібно, – пофарбувати її в улюблений колір і прикріпити до стіни в горизонтальному положенні".

Кольори

Сірі стіни й меблі, удвічі старші за тебе, не привід впадати у відчай. Це можна легко виправити за допомогою фарби чи фотошпалер. Щоб візуально розширити кімнату, обирай світлі пастельні тони, у той час як темні навпаки звужують простір.

Завдяки фотошпалерам перед тобою можуть постати будь-які види: блакитний пляж на Мальдівах, панорама шумного Нью-Йорка чи безліч зірок, що сяятимуть у темряві. Крім того, фотошпалери – найкращі друзі дизайнерів у створенні візуальних ефектів. Вони можуть зробити приміщення більш просторим, ніж воно є насправді.

Оновити подряпані меблі допоможе плівка-самоклейка. Експериментувати з кольорами й принтами можна досхочу, адже потім її легко можна зняти.

Світло

Це не лише спосіб подолати темряву, а й можливість створити комфорт. Різноманітні гірлянди, настільні лампи, підвісні ліхтарики, люстри й світильники незвичайної форми – твої найліпші друзі в перевтіленні оселі.

Якщо любиш ретро-стиль, то лампи під старовину – твій must-have у створенні естетики довкола. А вічні патімейкери можуть використати замість звичайної лампи диско-кулю і влаштовувати дискотеки в гуртожитку хоч щодня.

Стіни

Щоб позбутися відчуття, ніби ти у в'язниці, потрібно оживити стіни. У пригоді стануть графічні наклейки, декоративний скотч, колажі з фотокарток і мудборди. Це не лише стильно виглядатиме, а й навіюватиме приємні спогади й підбадьорюватиме щоразу, коли дивитимешся на стіну. Якщо хочеш чогось ну зовсім незвичайного, повісь на стіну велосипед! Так-так, і нехай твої гості підіймають щелепу з підлоги від такого сміливого елемента декору.

Деталі

Смішні горщики для квітів, чудернацькі свічники, мотиваційні постери й фотографії на мотузках – це все створює особливу атмосферу в кімнаті. До того ж завдяки цим дрібничкам ти зможеш проявити власний стиль. Аксесуари можуть розповісти про твої захоплення, досягнення, особисту історію. Але пам'ятай: усе добре в міру. Старайся не перетинати межу між декількома акцентами й суцільним звалищем непотребу. Також важливо знайти для кожної деталі особливе місце, де вона виглядатиме найгармонійніше.

DIY-декор

Щоб створити кімнату мрії, не потрібні тисячі доларів: вистачить бажання творити й терпіння. Один запит у Google, YouTube чи Pinterest – і перед тобою тисячі ідей бюджетного й креативного декору. Флораріуми, оригінальні книжкові полиці, вироби зі звичайних лампочок, саморобні трафарети для стін – жодних обмежень фантазії!

Особливо виграшно виглядатимуть елементи DIY-декору на свята: Хелловін, Новий рік, Великдень. За допомогою хендмейду ти примножиш атмосферу свята й зможеш знову поринути в дитинство.

Ідеальні студентські кімнати існують не лише в американських фільмах чи відеооглядах на YouTube. Якщо не втрачати творчого запалу й озброїтись терпінням, будь-яке тимчасове житло можна перетворити на простір, де щодня народжуватимуться геніальні ідеї. Успіхів!

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
15 січня 2024
08:22
01 грудня 2023
09 листопада 2023
06 листопада 2023
31 жовтня 2023
08 жовтня 2023
28 червня 2023
29 травня 2023
23 грудня 2022