Вартість "бургера по-українськи" зросла на 42%
Український бургер за рік подорожчав на 42 %.
Про це у Faceboоk повідомив генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба із салом – знову зросла.
Для приготування українського бургеру нарізаємо хліб і сало шматочками по 40 гр кожен. На сьогодні цей смачний бутерброд обійдеться у середньому по країні у 3,4 грн. Так, зокрема, 40 гр чорного хлібу коштує 70 коп, а 40 гр сала – 2,7 грн.
Минулоріч український бургер обходився в 2,4 грн. Тобто, 40 гр житнього хлібу коштувало 50 коп, а 40 гр сала – 1,9 грн. За рік бутерброд із салом подорожчав на 42 %, або на 1 грн.
"На сьогодні найдорожчий українській бургер у Києві – 5,1 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 2,4 грн. Тобто різниця складає більше, ніж у два рази. Сало з чорним хлібом – це, без перебільшення, гастрономічна гордість України", – зазначається в дописі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ЗДОРОЖЧАЛО САЛО
Луцький священник УПЦ «МП» зробив пропозицію «матушці» в піцерії після 23 років шлюбу
Де на Волині збереглася давня дерев'яна церква (фото)
Кухар з Волині покинув проєкт «МастерШеф»: що стало причиною (фото)
Відомий луцький фотограф провів екскурсію «Волинською Голландією» та зазнімкувався з панянками (відео)
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)