Поділитись:

На Волині звільнять директорку школи за приниження дітей (відео)

Неділя, 02 вересня 2018, 11:00
На Волині звільнять директорку школи за приниження дітей (відео)

Батьки учнів села Озеро звернулися до Ківерцівської районної ради з вимогою звільнити директорку школи, адже та, дозволяє собі принижувати школярів.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Нова Волинь".

Мама учня, який писав цього року ДПА з математики, і його повернули з дому переписувати ще раз, також переконана, що директорка чинить неправильно.

"Я стараюся добитися правди за свою дитиною. І багато батьків вже підключилися", - зауважила мама учня.

Стосовно дій директорки несхвально відгукувалися і колишні учні школи, які перевелися до іншого навчального закладу після 9 класу. Колишня учениця додала, що директорка морально принижувала, занижувала оцінки та чіплялася до будь-яких дрібниць.

Аби вирішити проблему 27 серпня у школі села Озеро й не переводити учнів до навчального закладу в інше село, відбулися збори, на які прийшли батьки учнів, педагоги школи, представники районної ради, адміністрації районного й обласного відділів освіти, соціальної служби району та поліції.

Депутати, виходячи з юридичних мотивів, запропонували оголосити догану директорці Світлані Степанюк, що й було виконано. Догану директорка отримала за порушення, які вчинила під час підсумкової атестації, коли викликала переписувати роботу.

До того ж під час зборів директорка публічно звітувала про виконану роботу. А після її виступу слово взяли батьки та вчителі. Голова батьківського комітету Наталія Карпенко зачитала повідомлення, де вказано, що директорка протягом кількох років принижувала честь та гідність дітей, ображала їх, чинила фізичне насильство та психологічний тиск на дітей, їх батьків та вчителів такими діями як вчинення бійок з вчителями на очах у дітей, виправлення та заниження оцінок.

65 присутніх на зборах батьків висловили недовіру директорці школи, а 7-ро проголосували проти цього рішення. Директорка ситуацію коментувати відмовилася.

29 серпня відбулося засідання депутатської комісії Ківерцівської районної ради, на якому розглянули ситуацію. За словами заступника голови районної ради Тамари Чигрин, депутати своїм рішенням рекомендували звільнити директорку. Нині вона пішла на лікарняне, однак після повернення, її звільнять із займаної посади.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НЕ ПОВІРИЛИ В 3 БАЛИ: НА ВОЛИНІ УЧНЯ ЗМУСИЛИ ПЕРЕПИСАТИ ІСПИТ

Надрукувати
мітки:
коментарів