Поділитись:

Парк на ЛПЗ у Луцьку можуть облаштувати за грантові кошти

Субота, 02 квітня 2016, 17:38
Парк на ЛПЗ у Луцьку можуть облаштувати за грантові кошти

Велодоріжки, освітлення, стежки, викладені бруківкою та міст через річку Жидувку: мешканці мікрорайону ЛПЗ просять міську владу облаштувати єдину зелену зону мікрорайону.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня, – пише ІА Волинські Новини.

У запиті до міського голови депутат Євгеній Ткачук повідомив, що мешканці мікрорайону ЛПЗ звертаються щодо об'єкта природо-заповідного фонду, що розташований у межах мікрорайону. Йдеться про Дубовий гай, де вже п'ять років поспіль восени мешканці здійснюють генеральні прибирання, але цього, на жаль, мало.

Сквер є єдиною зеленою зоною відпочинку мікрорайону, але досі у місті більше уваги присвячують іншим паркам та зеленим зонам.

Мешканці просять доручити відповідним управлінням разом з департаментом ЖКГ розробити проект благоустрою цієї природо-заповідної зони, а саме викласти стежки бруківкою, облаштувати велодоріжки, провести освітлення, встановити лавочки, збудувати міст через річку Жидувку і очистити русло річки, як це робили у районі проспекту Відродження з руслом Сапалаївки.

Для цього пропонують використати можливість залучення позабюджетних коштів, а саме європейського гранту для облаштування скверу. До цієї справи також можуть долучитися потужні підприємства, розташовані неподалік.

Депутати підтримали запит.

Надрукувати
мітки:
коментарів