Поділитись:

Що Україна покаже на параді у День Незалежності

Четвер, 23 серпня 2018, 18:50

24 серпня о 10:00 у центрі Києва пройде військовий парад, присвячений 27-й річниці незалежності України.

Глядачі зможуть побачити розрахунки армійців різних підрозділів та їх бойову техніку, – пише gazeta.ua.

4,5 тис. бійців будуть крокувати у нових беретах та з новими знаками розрізнення. Серед них – вперше в історії жінки-військовослужбовці. Також зміниться і вітання: замість "Бажаю здоров'я" лунатиме "Слава України".

Заплановане нагородження бійців зірками Героя і присвоєння офіцерських звань. Бойові прапори вручать 93-й механізованій бригаді "Холодний яр", 56-ї мотопіхотної бригади, 15-й бригаді транспортної авіації, 3-му окремому полку спеціального призначення, 21-й окремій бригаді охорони громадського порядку Нацгвардії, 30-й окремій механізованій бригаді та 3-му загону прикордонних військ.

Вперше з 2009 року в небо підніметься бойова авіація. У параді братимуть участь літаки Іл-76МД, Су-27, Су-24М (МР), Су-25 і МіГ-29, а також вертольоти Мі-8 та Мі-14. Втім, поява літаків безпосередньо на параді залежатиме від погодних умов.

У колонах поїдуть бойові машини піхоти, бронетранспортери БТР-3ДА, БТР-70 ДІ, протитанкова гармати "Рапіра" та "МСТА-Б", батареї самохідних гаубиць "Гвоздика", "Акація", "Піон", реактивні системи залпового вогню "Верба" та "Ураган". Зенітно-ракетні комплекси представлені бйойвими машинами "Тунгуска", "Стріла", "ТОР", "БУК-М1" та С-300.

З колісних броньовиків – "Дозор-Б", "Варта" та "Козак-2" з протитанковими комплексами "Стугна-П" та "Корсар". Деякі машини обладнані пусковими установками для безпілотних авіаційних комплексів "Фурія", "Лелека" і ПД-1. Також будуть санітарні автомобілі Hammer і "Богдан", вантажівки МАЗ та КрАЗ.

Серед новинок – самохідна гармата "Богдана", тактичний ракетний комплекс "Сапсан", машина управління артилерією "Оболонь-А", автоматизований звукометричний комплекс артилерійської розвідки "Положення-2".

Також парадними розрахунками поїде зброя, яку надали Україні партнери – протитанкові комплекси "Javelin" та американські контрбатарейні радари.

У колоні також будуть нові моернізації українських танків Т-64 та Т-72. Їх очолюватиме найновіший танк – "Оплот".

Увечері прозвучать артилерійські салюти десятьма залпами гармат з вогневої позиції, розташованої на Трухановому острові.

На Михайлівській площі працюватиме виставка новітніх розробок українського воєнпрому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЛУЦЬК СВЯТКУВАТИМЕ ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ: ПРОГРАМА

Надрукувати
мітки:
коментарів