Поділитись:

Як правильно почати ранок: 7 важливих кроків до щасливого дня

Субота, 02 квітня 2016, 07:46
Як правильно почати ранок: 7 важливих кроків до щасливого дня

Існує чимало ранкових "ритуалів", що обіцяють зробити день продуктивнішим. А як щодо того, щоби він став щасливішим? На цю тему теж є корисні поради, і одна з них ось яка: щасливий ранок починається не вранці.

Сім кроків для початку дня, в якому ви частіше всміхатиметеся, представляє Time, – пише Українська правда. Життя.

Подумайте про хороше, що чекає попереду

Перед тим, як увечері лягати спати, подумайте про те, які хороші речі чекають на вас завтра. Дослідження доводять, що приємне очікування робить нас щасливішим. Заздалегідь домовтеся про зустріч із другом або заплануйте зробити щось хороше для себе.

Як прокинетеся, починайте уявляти собі цю майбутню подію, з оптимізмом дивіться в день, що настав.

Як правильно почати ранок: 7 важливих кроків до щасливого дня

Керуйте власним настроєм

Експерти кажуть, що наш вранішній настрій впливає на весь день. Зі слів дослідниці з Коледжу бізнесу при університеті Огайо Стеффані Вілк, потрапивши у таку "негативну спіраль", людина впродовж дня стає дедалі похмуріша й похмуріша.

Подумайте, що покращує вам настрій. До слова, на думку вчених, ранковий стресс часто викликаний тим, що в нас виникає відчуття втрати контролю над ситуацією. Поміркуйте, як дати собі це відчуття.

Снідайте

Не пропускайте сніданок, навіть більше, постарайтеся, щоби він обов'язково був смачним та приносив вам задоволення. Дослідники кажуть, що діти, які не снідають вранці, поводяться гірше у школі та отримують гірші оцінки. Навіть дорослі, виявляється, є більш схильними до скоєння насильницького злочину, коли рівень цукру в їхній рові знижений.

Як правильно почати ранок: 7 важливих кроків до щасливого дня

Робіть те, що звикли відкладати

Якщо хочете, щоби весь день був щасливим, до зробіть вранці те, що вам не хочеться, але через що ви почуватимететеся винними, якщо не зробите.

На думку психолога Роя Баймайстера, наша воля сильніша сааме вранці. Ми рідко зриваємося з дієти одразу за сніданком, частіше винним буде якийсь пообідній пундик. Тож зробіть уранці те, що дається вам найважче, і почуватиметеся краще решту дня.

Дякуйте людям

Візьміть собі за звичку щоранку надсилати комусь із друзів, колег або родичів коротенького електронного листа чи повідомлення з подякою за щось хороше, що вони вам зробили. Цей простенький крок покращить настрій на весь день і вам, і вашому адресату.

Виробіть план подолання труднощів

Спитайте себе,яке завдання сьогоднішнього дня буде для вас найскладнішим. Ретельно продумайте, що може піти не так, і як ви муситимете вчинити в кожному варіанті розвитку ситуації. Кажуть, це – обов'язкова вранішня вправа для працівників американських спецслужб.

Як правильно почати ранок: 7 важливих кроків до щасливого дня

Цілуйте коханих

Чоловіки, які цілують своїх дружин, перш ніж підуть на роботу, живуть на 5 років довше, удвічі рідше потрапляють у ДТП та заробляють на 20-30% більше. Це з'ясували німецькі вчені ще в 1980-х роках.

Психологи не думають, що річ тут у магічних властивостях цілунку. Просто люди, котрі цілуються, як правило, мають уранці кращий настрій та ведуть здоровіший спосіб життя.

Надрукувати
мітки:
коментарів