Поділитись:

Гриневич пояснила, де вчителям брати гроші на друк і ксерокопії

Середа, 22 серпня 2018, 14:55
Гриневич пояснила, де вчителям брати гроші на друк і ксерокопії

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич пояснила, хто має забезпечувати школи милом, туалетним папером, а також хто має покривати витрати на друк різних матеріалів.

Про це вона розповіла в інтерв′ю Українській правді.

Із її слів, якщо в школі нема мила чи туалетного паперу, то з цим питанням треба йти до директора. На це обов′язково дають кошти з місцевого бюджету.

"Це питання місцевої влади також. Якщо цих речей нема, треба йти спочатку до директора. Якщо він скаже, що школі ні копійки не дали на забезпечення санітарних умов у школі, це вже питання до місцевих органів влади, місцевих депутатів, обласної ради", – пояснила Гриневич.

Також в субвенції є 164 мільйони на станції друку для кожної школи.

"Для нас це важливо як допоміжний спосіб. Але Міністерство з держбюджету не може постійно підтримувати папір, чорнила і так далі. Це мають робити органи місцевого самоврядування", – зазначила вона.

"Є й інші засоби навчання. Ніхто не скасовував підручники і спілкування вчителя з учнями. Цього якраз дуже бракує. У нашій пересічній школі звикли дати підручник, діти прочитали, потім мають відповісти на запитання і відтворити написане в підручнику. Так вже ніхто не вчить у провідних системах освіти. Вчитель мусить бути більш активним, застосовувати проблемно-пошукове навчання, коли діти вирішують завданняшляхом обговорення. У тому і сутність нових методик викладання. Ми почали інвестувати в це питання. Зараз потрібно продовжувати, ці програми має підхопити місцева влада, бо вчитель має мати різну палітру можливостей. Якщо йому треба відкопіювати якісь завдання, які треба розкласти в класах, він має мати таку можливість", – додала Гриневич.

Міністерство прагне, щоб кожна дитина в електронній формі могла отримати те, що потрібне їй.

"Але для цього потрібні планшети в усі школи, а це зовсім інший бюджет", – сказала Гриневич.

Станції ж друку Міністерство рекомендувало створити до початку цього навчального року. Але з ними відбувається та ж історія, що з засобами навчання і партами (не вчасно розподілили кошти на місцях і провели тендери).

Залежно від роботи місцевого самоврядування, ці станції будуть створені до 1 вересня чи пізніше, – зазначила Міністр освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГРИНЕВИЧ ПОЯСНИЛА, ЧИ ПОВИНЕН ВЧИТЕЛЬ САПАТИ В ШКОЛІ КЛУМБИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
14 квітня 2024