Поділитись:

Легальна робота на Волині принесла бюджету два мільярди гривень

Вівторок, 21 серпня 2018, 12:32

У січні-липні 2018 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 1 мільярд 965 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 29,3 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

"З підвищенням соціальних стандартів оплати праці ріст надходжень ПДФО – очікуваний. Разом з тим варто взяти до уваги, що фахівці ДФС системно працюють у напрямку детінізації ринку праці. Тож, висока податкова культура працедавців, заходи роз'яснювального характеру та контрольно-перевірочна робота в підсумку мають позитивний ефект для забезпечення надходжень з ПДФО", – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що перевірки – винятковий захід впливу на працедавців, що проводяться лише за наявності підстав. Закон визначає, що проведення фактичних перевірок органами ДФС можливе лише за умови отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету.

"Ми чекаємо таку конкретну інформацію, насамперед, від керівників органів місцевого самоврядування, оскільки ПДФО з офіційної зарплати для більшості громад – основне джерело доходів. Звертаємо увагу найманих працівників: ваше легальне робоче місце – це гарантовані державою виплати у разі втрати працездатності та страховий стаж, який дає право на належне пенсійне забезпечення. Тож, не варто сьогодні ризикувати своїм соціальним забезпеченням", – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ВЛАСНИКИ НЕРУХОМОСТІ СПЛАТИЛИ ПОНАД 43 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ПОДАТКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів