Поділитись:

Яким буде хостел на Караїмській у Луцьку

П'ятниця, 01 квітня 2016, 17:06

З напіврозваленої будівлі підприємець хоче зробити хостел.

Підприємець Олександр Кальний розповів, що приміщення старого будинку на вулиці Караїмській, 7 довгий час не могли здати в оренду. Проте два роки тому він все ж таки орендував його.

З приміщення площею 71 квадратний метр, яке знаходиться в туристично привабливій старій частині міста, підприємець вирішив зробити хостел.

Таким буде майбутній хостел><span class=Таким буде майбутній хостел

"Мені цікаво інвестувати у розвиток туризму нашого міста. Чому хостел? Тому що це доступний варіант для молоді та студентства, які часто приїздять подивитись на місто і хочуть, звісно ж, подорожувати бюджетно. В Європі хостели – поширене явище. В нашій країні до цього не звикли", – говорить Олександр Кальний.

Після двох років оренди підприємець звернувся у міськраду, щоб це приміщення включили у перелік об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу. Міська рада звернення розглянула і задовольнила. Для цього він мав зробити ряд невід'ємних поліпшень на суму близько 11 тисяч гривень.

Відповідно до кошторису будівельних робіт, підприємець зробив ряд поліпшень, а саме: протравив стіни протигрибковим розчином, поштукатурив стіни, влаштував стяжки, замінив двері та встановив металопластикове вікно.

"Насправді ж на поліпшення я витратив значно більшу суму, аніж зазначено в кошторисі. Та ж таки зарплата робітникам, яким заплатив за кілька днів роботи. Цього в кошторисі не зазначено. До того ж ці вікна та двері все одно доведеться демонтовувати, оскільки приміщення будемо розбирати. Ось такий парадокс", – сказав Олександр Кальний

Робітники повиносили з приміщення чимало сміття><span class=Робітники повиносили з приміщення чимало сміття
.

З напіврозваленого приміщення вивезли чимало сміття, яке, напевно, лишили після себе безхатьки.

Нові двері, як невід'ємні поліпшення><span class=Нові двері, як невід'ємні поліпшення
Олександр Кальний переконаний, якби в місті було інше ставлення до підприємців, то вони б інвестували, як в історико-культурну частину міста, так і у весь Луцьк. Наразі багато будинків в Старому місті або просто руйнуються, бо в них ніхто не інвестує, або ж перетворюється в місцину для наркоманів чи безхатьків. Так і з будинком на Караїмській, 7, на який ніхто не звертав уваги, і будівля з роками стала непридатна навіть до реконструкції.

"Спочатку була думка реконструювати приміщення. Проте потім побачив, наскільки воно в жахливому стані, що його доведеться розбирати та зводити по-новому. Цеглу, з якої був збудований колись цей будинок, не планую викидати десь на смітник, а хочу використати її в інтер'єрі. Зараз питаю людей, збираю світлини цього будинку, може в місцевих жителів збереглися. Хочеться зробити хостел в історичній тематиці, щоб якось через стіни, світлини передати туристам дух Старого Луцька", – сказав підприємець Олександр Кальний.

В цьому будинку за стінкою живе сім`я, яка часто зверталась до влади з проханням покращити їм житлові умови чи відселити з аварійного будинку.

Підприємець пообіцяв їм обладнати окремий вхід в їхню частину приміщення, а подвір'я облаштувати для відвідувачів хостелу.

Поки що ж на місці потенційного хостелу стоїть напівзруйнована, аварійна будівля, яку, судячи із знайденого мотлоху та пустих пляшок з-під горілки, свого часу облюбували безхатьки.

Надрукувати
мітки:
коментарів