Поділитись:

Автомобільний бум на митниці: чому на "Ягодині" кілометрові черги? (відео)

П'ятниця, 01 квітня 2016, 16:18

На митному пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею кілометрові черги вантажівок і легковиків.

Водії нарікають на повільну роботу митників, відсутність санітарних умов та корупцію, – сказано в сюжеті телеканалу ICTV.

Понад 200 вантажівок та на сотню більше легковиків та мікроавтобусів чекають кілька діб, поки вдасться перетнути кордон. Водії нарікають, що за два дні черга посунулася всього на кілометр.

Машини стоять у декілька смуг, лише деякі рухаються. Прикордонники кажуть, що то пільговики. Люди кажуть, що там пропускають за гроші.

"Зазвичай я стараюся не платити. Але звичайно є варіанти. Як ви спішите, то й платите. Від 100 до 200 гривень. Як коли", – розповідає водій Петро.

Прикордонники переконують, що гроші за проїзд поза чергою ніхто не бере. Через пункт пропускають і так понаднормову кількість машин. За півдоби 1,5 тисячі легковиків і 250 вантажівок. Скупчення транспорту пояснюють святами у Польщі та транзитом автівок, придбаних в Європі.

"Минулі вихідні на території Республіки Польща проходили Великодні свята. У зв'язку з тим, що там всі магазини були закриті, збільшується пасажиропотік на виїзд із України. Також мешканці прикордоння, які придбали транспортні засоби в країнах ЄС, здійснюють транзит через державний кордон, на який мають до п'яти діб", – т.в.о. начальника прикордонного відділу "Рівне" Дмитро Грабовий.

Окрім того митники зізнаються, що працюють без охоти. Мовляв, скоро їх все одно планують звільнити. Адже новим керівником призначили людину з Чернігівщини (Олександра Шавлака, – авт.).

"Зрозумійте, коли людина невизначена, чи вона буде далі працювати, де вона буде працювати, як складеться її подальше професійне майбутнє, то, звичайно, відбувається певна нервозність, невпевненість", – розповів заступник начальника відділу МАП "Ягодин" Віталій Писарський.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
05 березня 2024
01 березня 2024
16 лютого 2024
10:15
15 лютого 2024
09:17
14 лютого 2024
27 січня 2024