В українських школах пропонують посили вивчення математики

Субота, 18 серпня 2018, 13:25

Погане виконання випускниками шкіл простих завдань тесту зовнішнього незалежного оцінювання з математики у 2018 році свідчить про доцільність посилення вивчення математики в середній школі.

Про це під час прес-конференції, присвяченій результатам тестування, сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, – інформує Освіта.ua.

"Напевно, найбільше проблем у нас існує з математикою. Якщо з інших предметів ситуація більш-менш нормальна або стабілізована, то з математики, на жаль, у нас динаміка результатів є невтішною", – зазначив директор УЦОЯО.

Зокрема він навів приклад одного із завдань тесту з математики на дії з дробами, які вивчаються у 7-8 класі. У ньому було необхідно скоротити на 2 чисельник і знаменник і отримати результат.

"Завдання не складне. Але, на жаль, лише 52 % наших випускників в 11-му класі змогли справитись із завданням, з яким повинні були працювати у 8-му класі", – зазначив Вадим Карандій

Також директор Українського центру оцінювання якості освіти наголосив на необхідності порушення питання щодо посилення вивчення математики в основній школі, оскільки не вміючи вирішувати такі завдання, школяри будуть абсолютно неуспішними, навчаючись у 10-11 класі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ В УКРАЇНІ МАТЕМАТИКА ПРОГРАЄ ФІЛОЛОГІЇ