Поділитись:

Рівненський УБОЗівець через волинські суди хоче повернутися на роботу

П'ятниця, 01 квітня 2016, 16:01
Рівненський УБОЗівець через волинські суди хоче повернутися на роботу

Одіозний очільник Рівненського управління по боротьбі з економічною злочинністю (УБОЗ) В'ячеслав Єфтеній судиться із атестаційною комісією щодо поновлення його на роботі.

Згідно рішення Центральної атестаційної комісії було вирішено, що Єфтеній не відповідає займаній посаді і підлягає звільненню із займаної посади. Все б нічого, та правоохоронець не з'явився жодного разу на співбесіду до комісії, а тепер пробує захистити своє право на працю, – інформує Громадське. Волинь.

Його адвокат Михайло Столяр вимагає у Волинського окружного адмінсуду скасувати рішення Центральної атестаційної комісії щодо Єфтенія. Та у свою чергу оцінила його за оцінкою "4", що згідно інструкції комісії означає, що Єфтеній займаній посаді не відповідає та підлягає звільненню.

У ході судового розгляду дізнаємося, що Єфтеній пройшов тести на логіку та знання законодавства України і склав їх у загальній сумі на 71 бал із 120 можливих. Проте, на співбесіду до Центральної атестаційної комісії, де власне і мала вирішуватися доля щодо його майбутнього у органах внутрішніх справ чоловік вирішив проігнорувати. Згідно пункту 12 Інструкції № 1465 наказу МВС, "якщо поліцейський, який атестується, не з'явився на співбесіду з атестаційною комісією, то комісія приймає рішення без проведення співбесіди, про що робиться відповідний запис у протоколі засідання атестаційної комісії". Комісія спершу відклала справу поліцейського, адже на той час Єфтеній потрапив до лікарні. На судовому засіданні з'ясовуємо, що позивач надав довідку за підписом головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Івана Сидора, який засвідчив, що Єфтеній, мовляв, з 17 до 24 лютого перебував на денному стаціонарі у Відділенні інвазивних методів лікування тої ж лікарні.

Але у день свого лікування, як виявилося, Єфтеній був зовсім не у лікарні і не в Луцьку. Рівненська журналістка Інна Білецька на своїй Facebook-сторінці.

Рівненський УБОЗівець через волинські суди хоче повернутися на роботу

Комісія відклала справу і згодом знову запросила Єфтенія на співбесіду. Вдруге він не з'явився. Тож, відповідно до інструкції комісія вирішила, що Єфтеній повинен бути звільнений.

Чи подавав апеляційну скаргу у Центральну апеляційну комісію позивач, суду так і не вдалося дізнатися. Його адвокат нічого про це не знав. Така непоінформованість дуже не сприйнялася однією із суддів Марією Александровою. З власних джерел "Громадського.Волинь" стало відомо, що Єфтеній звертався до апеляції, але й там він на співбесіду не з'явився.

Сторону поліції, на жаль, не вдалося почути, бо представник подав клопотання про розгляд справи у його відсутності.

Суд прийняв ухвалу заборонити Національній поліції звільняти Єфтенія до прийняття рішення щодо його позову, адже адвокат клопотав вчинити якийсь запобіжний захід у період судового спору, щоб не були порушені трудові права Єфтенія. До слова, наказу про його звільнення немає, а лише рішення комісії. Тобто де-факто Єфтеній не звільнений і суд не до кінця зрозумів, чому правоохоронець вимагає скасувати рішення атестаційної комісії першої інстанції, коли згодом буде рішення другої апеляційної.

З власних джерел "Громадського.Волинь" стало відомо, що незабаром має відбутися засідання Центральної апеляційної комісії. Якщо вона прийме рішення звільнити Єфтенія, то це має реалізуватися наказом вже упродовж 5-ти днів. Коли ж є заборона суду, навіть така величезна структура як Національна поліція не зможе перечити цьому рішенню. А це відповідно шанс на виживання одіозного у рівненського-волинській громаді борця з економічною злочинністю.

Надрукувати
мітки:
коментарів