Поділитись:

Як Вітів "розчарував" Імберовського

П'ятниця, 17 серпня 2018, 12:17
Як Вітів «розчарував» Імберовського

Депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітів піддав сумніву ротацію у "бюджетній" комісії Волиньради, згідно якої Михайло Імберовський замінив на посаді заступника Володимира Бондаря.

Про це він написав на своїй сторінці у "Facebook".

"Цим дописом, мабуть, розчарую Михайла Імберовського. Але останнє "кадрове" рішення бюджетної комісії, яка відбулась учора, 15 серпня, щодо обрання заступником голови комісії пана Михайла, є нелегітимним. Адже прийняте воно з подачі Володимира Бондара з перевищенням повноважень і всупереч Положенню про постійні комісії обласної ради", – зауважив політик.

"Цитую Положення про постійні комісії обласної ради, затвердженого рішенням Волинської обласної ради №1/10 від 08 грудня 2015 року: За поданням голови постійної комісії члени комісії обирають заступника голови комісії та її секретаря, вирішують інші питання структури комісії".

На засіданні комісії 15 серпня голова комісії Ірина Вахович була відсутня. Положення не передбачає, що головуючий на засіданні може пропонувати кандидатури на керівні посади в комісії, це – не його функція і не його право. Це – юридичний аспект питання.

Є ще й моральний. З моральної сторони, пропонувати кандидатуру заступника голови за відсутності самого голови є, м`яко кажучи, некоректним. Тим більше, що на момент внесення пропозиції щодо кандидатури нового заступника голови комісія вже проголосувала рішення про відставку пана Бондаря, тож він був рядовим членом комісії.
Зрештою, в жодному нормативному документі облради не передбачене право будь-кого, йдучи у відставку, передавати свій "портфель" якомусь "насліднику".
Зважаючи на це, вважаю, що на наступному засіданні комісії її голова Ірина Вахович мала би розглянути питання про скасування нелегітимного рішення комісії та провести голосування щодо виборів заступника голови комісії у чіткій відповідності до Положення про постійні комісії обласної ради", – пише Вітів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛОДИМИР БОНДАР: "ЯСТРУБИ" З ОТОЧЕННЯ ПАЛИЦІ ВИННІ У ПРОТИСТОЯННІ МІЖ ВОЛИНЬРАДОЮ ТА ОДА"

Надрукувати
мітки:
коментарів