Поділитись:

Луцьк почне святкування Дня народження півмарафоном (ДЕТАЛІ)

Вівторок, 14 серпня 2018, 12:35
Луцьк почне святкування Дня народження півмарафоном (ДЕТАЛІ)

Уже третій рік поспіль недільний ранок Луцька збадьорить спортивне бігове свято, що тепер носить назву "Дмитрук Лучеськпівмарафон".

Масовий забіг на 5, 10 та 21 кілометр запланований на неділю, 9 вересня, о 9:00. Про деталі цієї події 14 серпня під час прес-конференції розповіли представники спортивного клубу "Лучеськ", Луцької міської ради та компанії "Дмитрук", яка є співорганізатором та головним спонсором забігу.

Спортивну подію традиційно проводять у другу суботу вересня, в честь Дня фізкультури та спорту. Цього ж року дата збіглася з днем народження Луцька, розповів директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик. Тож саме довга пробіжка розпочне святкування іменин Луцька.

Олексій Веремійчик, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської радиОлексій Веремійчик, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради

З цієї нагоди в рамках луцького півмарафону відбудеться відкритий чемпіонат Луцька із бігу на 5 та 10 кілометрів. Переможцем може стати будь-хто, передбачено п'ять вікових категорій. Приїхати до Луцька запросили і однодумців зі спортивної фундації Любліна, де аматорський спорт дуже розвинений. Загалом до забігу сподіваються залучити до 1000 спортсменів різного віку, статі та місця проживання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ЛУЧЕСЬК ПІВМАРАФОН 2016": СПЕКА, ВТОМА ТА ЩАСЛИВИЙ ФІНІШ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тарас Скорупський, керівник відділу маркетингу компанії "Дмитрук", зазначив, що підтримка масового спорту є вкрай важливою. Тож прерогативою є залучення щонайбільше аматорів до занять бігом, активним способом життя.

Тарас Скорупський, керівник відділу маркетингу компанії Тарас Скорупський, керівник відділу маркетингу компанії "Дмитрук"

Хоча, ближче до старту, цілком ймовірно, що на змагання зареєструються і професійні імениті легкоатлети. Наприклад, минулого року серед учасниць було дві учасниці Олімпійський Ігор.

"У 2016 відбулася подія вперше. У 2017 році ми започаткували регулярні спільні тренування на чолі з тренером Романом Гаврилюком. Ми розуміємо, на скільки складно бігати одному – це нелегке зрушення з місця. Тож були започатковані регулярні тренування для підготовки учасників і загалом підтримки духу. Якщо порівняти відсоток тих, кому подобалася ідея забігу три роки тому, і нині – то можна впевнено говорити про розвиток культури та тенденцію до збільшення кількості бігунів у Луцьку", - зазначив Тарас Скорупський.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯК НЕ ЗАШКОДИТИ СОБІ ПІД ЧАС БІГОВОГО ПІВМАРАФОНУ (ФОТО)

Він навів приклад: якщо три роки тому від компанії "Дмитрук" було зареєстровано кілька учасників на забіг, то нині лік йде на десятки.

Щодо реєстрації, то вона є платною та триватиме до опівночі 8 вересня. Вартість для усіх дистанцій на сьогодні становить 350 гривень. Безкоштовною є участь для людей з особливими потребами, є 50% знижки для учасників АТО та до 15% знижки для команд. У минулі роки гуртом брали участь в забігах представники патрульної поліції, компаній "Теремно-Хліб", "Модерн-Експо", "Кромберг & Шуберт" та інших.

Призовий фонд змагань складає близько 50 тисяч гривень. Нагороджуватимуть у різних вікових категоріях найшвидших бігунів на усіх дистанціях, зазначив представник СК "Лучеськ" Олександр Оришко. Також в рамках свята заплановані дитячі забіги на 100, 500 та 1000 метрів. Участь дітей є безплатною. Аби зареєструватися, потрібно підійти 8 вересня з 12:00 до головного корпусу СНУ, або ж до 12:00 9 вересня.

Олександр Оришко та Ігор Спасовський, представники СК Олександр Оришко та Ігор Спасовський, представники СК "Лучеськ"

Усі діти отримають медалі. Також медалі передбачені усім фінішерам дистанцій 5, 10 та 21 кілометр.

Медаль фінішера Медаль фінішера

Вболівальників та глядачів біля місця старту/фінішу розважатимуть представники різних спортивних секцій комунального закладу "Спорт для всіх".

Маршрут забігу зберігся з минулих років: старт від пам'ятника Тарасу Шевченку – проспект Волі – вулиці Шопена, Огієнка, Клима Савура, Задворецька – проспект Волі – магазин "Перлина" - пам'ятник Тарасу Шевченку.

Луцьк почне святкування Дня народження півмарафоном (ДЕТАЛІ)

Загалом для напівмарафонської дистанції потрібно буде пробігти чотири таких кола. Траса рівна, асфальтна. Ліміт подолання 21 кілометру – три години. На трасі передбачені душі, пункти гідрації, працюватимуть медики.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПОКАЗАЛИ ВРАЖАЮЧЕ ВІДЕО ВЕЛОДНЯ 2018 У ЛУЦЬКУ З ВИСОТИ ПТАШИНОГО ПОЛЬОТУ

У зв'язку з проведенням свята, лучан просять із розуміння поставитися до необхідного перекриття вулиць. Обмеженим по маршруту забігу буде рух 9 вересня із 7:30 до 12:00, а на проспекті Волі біля головного корпусу СНУ – до 14:00, оскільки триватимуть дитячі забіги та нагородження.

"Просимо зважати на те, що рух буде обмежено. А найкраще – це взяти участь у забігу, або ж зранку в неділю взяти каву та вийти підтримати учасників на дистанції, як це робляться у сотнях міст по всьому світу", - зазначив Олександр Оришко.

Олександр Оришко, представник СК Олександр Оришко, представник СК "Лучеськ"

Також організатори запрошують усіх охочих на безплатні тренування, які триватимуть до забігу. Вони відбуваються о 19:30 у понеділок та середу на стадіоні "Авангард", а також о 8:30 біля входу до Центрального парку імені Лесі України. Усім, хто вирішив подолати дистанцію у 21 кілометр, потрібно отримати медичний дозвіл. Обстеження відбуваються у відділенні спортивної медицини, що на проспекті Грушевського.

До слова, найстаршому учаснику забігів було за 70 років, а наймолодшому не виповнився і рік.

Луцьк почне святкування Дня народження півмарафоном (ДЕТАЛІ)

Надрукувати
мітки:
коментарів