Поділитись:

Екс-директора луцького хлібокомбінату відправили під домашній арешт

Понеділок, 13 серпня 2018, 16:36
Екс-директора луцького хлібокомбінату відправили під домашній арешт

Суд відправив під нічний домашній арешт колишнього директора державного підприємства "Луцький комбінат хлібопродуктів №2" Степана Москвича. Його підозрюють детективи НАБУ в розкраданні зерна.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про обрання запобіжного заходу, – повідомляє "Слово і Діло".

Прокурор САП просив суд обрати Москвичу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, оскільки той обґрунтовано підозрюється урозкраданні зерна й може переховуватися від органів досудового розслідування. Також підозрюваний може негативно впливати на перебіг досудового розслідування й судового розгляду шляхом незаконного впливу на свідків у кримінальному провадженні.

Москвич і його захисник заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що підозра є необґрунтованою й базується на припущеннях.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання й відправив екс-директора Луцького КХП №2 під нічний домашній арешт. У суді також підтвердилося, що Москвич хворий і йому необхідно перебувати на диспансерному обліку в кардіолога.

Крім того, слідчий суддя дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання прокурора в частині покладання на підозрюваного обов'язку носіння електронного засобу контролю.

Нагадаємо: 19 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього директора ДП "Луцький КХП №2"за підозрою у розтраті зерна на суму понад 58,81 млн грн. Упродовж квітня-червня 2014 року з елеватора незаконно вивезли понад 26 тис. тонн зерна, яке належало ПАТ "Аграрний фонд". Керівником підприємства на той час був Степан Москвич. Суд призначив йому заставу у розмірі понад два з половиною мільйони, які були внесені вже наступного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ МОДЕРНІЗУВАЛИ ЗА 19 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів