Страйк пілотів Ryanair: скасували близько 400 рейсів

П'ятниця, 10 серпня 2018, 13:40

Пілоти Ryanair почали найбільш масштабний страйк в історії ірландської бюджетної авіакомпанії.

Протестна акція почалася о 3-ій годині (4:01 за київським часом) в п'ятницю, 10 серпня, і триватиме 24 години. Цю інформацію підтвердив представник німецької профспілки пілотів Cockpit, – повідомляє Deutsche Welle.

У зв'язку зі страйком, що проходить в Німеччині, Бельгії, Швеції, Ірландії та Нідерландах, керівництво авіаперевізника анулювало близько 400 рейсів – кожен шостий з тих, що планувалися на цей день європейських польотів Ryanair.

Найбільше постраждала Німеччина

При цьому найбільше рейсів – 250 – скасували у Німеччині. Анульовано практично всі рейси, які повинні були стартувати з німецьких аеропортів вранці 10 серпня. Лише вдень з Німеччини знову почнуть вилітати літаки Ryanair, мова йде про зворотні рейси в інші країни, не охоплені страйком пілотів.

В цілому від страйку постраждають близько 55 тисяч пасажирів, з них – понад 42 тисяч в Німеччині. Їм запропоновано перенести політ на інший день або отримати назад гроші за квиток. Виплату інших компенсацій пасажирам керівництво Ryanair відхиляє.

Пілоти домагаються укладення тарифного угоди

Німецькі пілоти Ryanair оголосили 8 серпня про те, що приєднуються до страйку колег з інших країн. Керівництво авіакомпанії не проявляє конструктивних намірів досягти угоди з пілотами, заявив голова Cockpit Мартін Лохера. Він приніс "найглибші вибачення пасажирам", які постраждають в результаті страйку пілотів. При цьому відповідальність за акцію глава Cockpit покладає на менеджмент Ryanair.

Об'єднання Cockpit з січня 2018 року веде перемовини з керівництвом ірландської авіакомпанії, домагаючись укладення першого тарифного угоди з Ryanair і підвищення заробітних плат. Орієнтиром для переговорів називаються тарифні умови туроператора Tui, який, як і Ryanair, використовує літаки Boeing 737. Зважаючи на відсутність прогресу у перемовинах, 96 відсотків опитаних членів Cockpit висловилися за подальшу боротьбу шляхом страйку.

Ryanair базується в Ірландії, проте виконує польоти по всьому Євросоюзу і в ряд інших країн, використовуючи в якості великих пересадкових вузлів багато аеропортів, включаючи німецькі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАНДРІВНИКИ ПОРАДИЛИ, ЯК ВІДКРИВАТИ СВІТ ІЗ RYANAIR