Шириться нова суїцидальна гра, яку порівнюють із "Синім китом"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 18:10

Серед підлітків набирає популярності суїцидальна гра "Момо", що поширюється через WhatsАpp. Її називають причиною самогубства дівчинки в Аргентині та порівнюють із "Синім китом".

Поліція Аргентини розслідує нещодавнє самогубство 12-річної дівчинки та пов'язує цей інцидент з "Момо". Перед смертю вона записала відео на телефон. Правоохоронці вважають, що запис відео був одним із завдань Момо, які вели до самогубства, - пише Detector.media.

Телефон Момо поширюється через соцмережі, наприклад, у Twitter. Після того, як номер додали до контактів, за допомогою WhatsApp користувач із ніком "Момо" починає спілкування з підлітками.

За аналогією з "Синім китом" "куратор" надсилає їм завдання і картинки, де зображене різного роду насильство. Коли підлітки відмовляються слідувати вказівкам, він починає їм погрожувати.

Характерна риса Момо – аватарка, на якій зображене страшне обличчя. Це фотографія скульптури японського художника Мідорі Хаясі, яку він створив для виставки у 2016 році. Вона не має жодного відношення до гри.

У Мексиці вже почали інформаційну кампанію з роз'яснення небезпеки "Момо". Відомство по боротьбі з кіберзлочинністю у Табаско каже: "Ризик цих завдань для молоді полягає в тому, що злочинці можуть використовувати це для крадіжки особистої інформації, підбурювання до самогубства або насильства, переслідування, підсилення та генерування фізичних та психологічних розладів, таких як тривога, депресія та безсоння".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: